Nerealiai gardūs keksiukai su vyšniomis. Labai paprastai pagaminami, dauguma ingredientų pas šeimininkes būna visada namuose. Taip pat galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas.
Ingredientai
miltai: 400 gramų
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
cukrus: 120 gramų (galite ir daugiau)
druska: žiupsnelio
kiaušiniai: 2
tirpintas sviestas: 125 gramų (arba kepinių margarinas)
pienas: 250 mililitrų
vyšnios: 200 gramų (šį kartą naudojau šaldytas, tokias reikia pirmiausia nuvarvinti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite birius ingredientus, kitame - skystus. Į skystus produktus berkite birius bei atsargiai išmaišykite (ilgai nemaišykite). Po to sudėkite vyšnias ir išmaišykite.
2. Į keksiukų kepimo indą sudėliokite popierines formeles bei dėkite tešlą iki bus formelė artipilnė. Iš šios normos gaunasi 15 keksiukų, bet aš pati šį kartą sutalpinau į 12 formelių, tai gavos didžiuliai.
3. Paskui kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Ar jau keksiukai iškepę, geriausia žiūrėti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus bei sausas.
4. Iškepusius vėsinkite ant grotelių. Galiausiai pravėsusius apibarstykite miltiniu cukrumi. Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.