Aguoniniai keksiukai, ruošti su sviestu, grietine ir kepimo milteliais

2022-03-03 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Aguoniniai keksiukai, ruošti su sviestu, grietine ir kepimo milteliais
Šį kartą pasidalinsiu keksiukų receptu, kuriuos pagaminti tikrai nėra sunku. Jų ingredientai visai paprasti, o tai taip pat didžiulis privalumas, nes nereikės parduotuvėje ieškoti kažko specifinio. Mano vyras, kuris yra tikras aguonų fanatikas, vis kartoji, kad tai tobuliausi keksiukai kokius jis yra ragavęs prie kavos puodelio. Vienas pats suvalgė iškart 6. Tai tikrai didžiulis pagyrimas man ir ženklas, kad ateityje turėsiu ruošti pagal šį receptą dar ne vieną kartą. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 24 keksiukai. 

Ingredientai

    • miltai: 350 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 150 gramų
    • aguonos: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius ir cukrų išsukite, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tada sudėkite tirpintą sviestą ir supilkite grietinę. Viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Masę dar kartą gerai išmaišykite, tuo pačiu įmaišydami aguonas.
  4. 4. Tešlą supilkite į keksiukų formeles.
  5. 5. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
  6. paprasti keksiukai su aguonomis
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai su persikų džemu
(2)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)
Morkų keksiukai su rikota 🥕
(1)