Keksiukai su rikotos sūriu

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Keksiukai su rikotos sūriu
Šie keksiukai su rikotos sūriu yra tiesiog nuostabūs, jie gaunasi purūs ir yra greitai bei lengvai pagaminami. Vietoje braškių šiame recepte galima naudoti kitas uogas arba naudoti konservuotus persikus (esu mėginusi, labai tiko). Čia jau viskas pagal Jūsų norus arba pagal tai ką tuo metu turite savo virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Šio recepto grožis slypi jo universalume ir galimybėje eksperimentuoti! Vietoje braškių šiame recepte galima naudoti kitas uogas arba naudoti konservuotus persikus (esu mėginusi, labai tiko). Taip pat puikiai tinka mėlynės, avietės, šilauogės ar net smulkinti obuoliai. 
  • Jei neturite rikotos sūrio, galite pabandyti naudoti varškę arba mascarpone sūrį, tačiau atminkite, kad tekstūra gali šiek tiek skirtis. 
  • Cukrų galima pakeisti rudojo cukraus ir baltojo cukraus mišiniu arba medumi (naudokite 120 g medaus vietoj 150 g cukraus). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju visus ingredientus išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš pradedant gaminti, kad jie pasiektų kambario temperatūrą. Tai padės užtikrinti, kad tešla bus vienalytė ir lengvai maišoma. Sviestą lydykite žemoje temperatūroje ir leiskite jam šiek tiek atvėsti prieš įmaišant į tešlą. Nepermaišykite tešlos – tai gali padaryti keksiukus kietus. Geriau maišykite lėtai ir tik tol, kol ingredientai susijungs. Jei naudojate šviežias uogas, prieš kepimą jas galite lengvai apvolioti miltuose, kad jos nenusileistų į keksiukų dugną. 

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • rikotos sūris: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • lydytas sviestas: 50 gramų
    • citrinos žievelė: iš 0,5 citrinos
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • šaldytos braškės: 12 (arba kitos uogos; arba konservuoti persikai ar panašiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį sudedame rikotos sūrį, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei mikseriu išplakame iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet supilame lydytą sviestą, suberiame tarkuotą citrinos žievelę bei gerai išmaišome.
  3. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įsijojame į rikotos masę, viską gerai išmaišome.
  4. 4. Į keksiukų kepimo formą sudedame popierines keksiukių formeles bei po lygiai padaliname paruoštą tešlą.
  5. 5. Galiausiai įspaudžiame po vieną šaldytą braškę bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių arba tol. kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus ir neaplips. Skanaus! :)
Keksiukai su rikotos sūriu
Keksiukai su dešrelėm ir sūriu
(1)
"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)
Morkų keksiukai su klevų sirupo glaistu
(3)
Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai
(1)
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)
Morkų keksiukai su rikota 🥕
(1)