Tiramisu keksiukai su maskarponės sūriu

Autorius apie receptą

Tiramisu keksiukai su maskarponės sūriu – tai išskirtinis desertas, kuriame susijungia klasikinio itališkojo tiramisu skonis ir keksiukų forma. Tai tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori nustebinti svečius ar tiesiog pasimėgauti ypatingu saldėsiu. Šie keksiukai išlaiko visus pagrindinius tiramisu elementus – stiprią kavą, švelnų maskarponės sūrį ir šiek tiek kartumo suteikiančius kakavos miltelius. Tačiau jie pasižymi ir ypatingu universalumu: lengviau dalinami, patogesni transportuoti bei puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Dėl savo subtilaus skonio balanso – nuo švelnaus kremo iki purios tešlos – šie keksiukai pelnys vietą mėgstamiausių desertų sąraše. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: galima naudoti speltos miltus arba beglutenius miltus, jei reikia vengti glitimo.
  • Kiaušiniai: vietoje jų galima naudoti „chia“ ar linų sėmenų kiaušinius (1 valgomasis šaukštas sėklų + 3 šaukštai vandens vienam kiaušiniui).
  • Sviestas: galima keisti kokosų aliejumi ar augaliniu margarinu.
  • Cukrus: vietoj balto cukraus galima naudoti kokosų cukrų ar klevų sirupą (pastaruoju atveju reikės koreguoti skystųjų ingredientų kiekį).
  • Stipri kava: galima naudoti be kofeino kavą arba net tirpią kavą, išmaišytą nedideliame vandens kiekyje.
  • Maskarponės sūris: vietoj jo tinka kreminis rikotos sūris ar net nesaldintas kreminis varškės sūrelis.
  • Riebi grietinėlė: galima naudoti augalinę grietinėlę (pvz., kokosų arba avižų).
  • Kakavos milteliai: jei norisi švelnesnio skonio, galima naudoti saldintus kakavos miltelius ar net tarkuotą juodąjį šokoladą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia – permaišyta tešla gali būti kieta ir nepurios struktūros.
  • Leiskite sviestui šiek tiek atvėsti prieš supilant į kiaušinių plakinį, kad kiaušiniai „neišvirtų“.
  • Grietinėlę plakite šaltą – taip ji geriau sutirštės.
  • Kavos kiekį galima reguliuoti pagal pageidaujamą intensyvumą – daugiau kavos suteiks sodresnį skonį.
  • Kremą užtepkite tik visiškai atvėsusiems keksiukams – kitaip jis gali ištirpti.
  • Prieš patiekiant galite keksiukus laikyti šaldytuve kelias valandas – skoniai dar labiau susilieja.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 130 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • stipri kava: 100 mililitrų (atvėsinta)
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • riebi grietinėlė: 250 mililitrų
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • kakavos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite sviestą bei išplakite.
  2. 2. Tada į kiaušinių plakinį suberkite palaipsniui miltus bei išmaišykite tešlą. Tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  3. 3. Tuomet pasiruoškite keksiukų formeles bei į jas sudėkite du trečdalius keksiukų tūrio tešlos.
  4. 4. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes arba tol, kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
  5. 5. Kai jau keksiukai atvės, juos sulaistykite kava.
  6. 6. Po to kremui grietinėlę suplakite su cukraus pudra bei įmaišykite maskarponės sūrį. Atsargiai išmaišykite.
  7. 7. Su konditeriniu maišeliu ant keksiukų išspauskite kremą bei užberkite kakavos miltelių.
  8. 8. Aš dar uždėjau šilauogių, bet tai nėra būtina. Lepinkitės!

Atsiliepimai

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu
(1)
"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)