Šiandien noriu pasidalinti nuostabiu receptu, kuris tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius - tai purūs, minkšti keksiukai su tirpstančiu burnoje Rududu įdaru. Šie keksiukai yra tobulas pasirinkimas tiek rytinei kavai, tiek popietinei arbatai ar net gimtadienio šventei. Jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl net pradedantieji virtuvėje galės mėgautis šiuo desertu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu norite šiek tiek eksperimentuoti su receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų:
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks keksiukams gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Jei namuose neturite Rududu, galite jį pakeisti kitu šokoladiniu kremu, Nutella arba net naminiu karamelės įdaru.
- Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar kokosų pienu, kas suteiks subtilų, bet malonų aromatą.
- Aliejų galite pakeisti lydytu sviestu, jei mėgstate sviestingą skonį.
- Paprastuosius miltus galima pakeisti viso grūdo miltais (nors tokiu atveju gali reikėti šiek tiek daugiau skysčio).
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu arba vanilės ankšties sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju:
- Prieš kepimą leiskite orkaitei įkaisti bent 15 minučių, kad temperatūra būtų tolygiai pasiskirstiusi.
- Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, kad jie keptų tolygiai.
- Neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 15 kepimo minučių, nes dėl temperatūros svyravimų keksiukai gali neiškilti.
- Keksiukų paruošimui naudokite popierines formeles, nes jos padės išlaikyti drėgmę ir lengviau išimti iškeptus keksiukus.
- Tikrinkite keksiukų iškepimą mediniu pagaliuku - jei jis ištrauktas išlieka sausas, keksiukai jau iškepę.
- Leiskite keksiukams atvėsti formoje 5-10 minučių prieš išimdami juos ant grotelių.
Atsakinėjama į Komentarą