Purūs keksiukai su Rududu

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Purūs keksiukai su Rududu
Šiandien noriu pasidalinti nuostabiu receptu, kuris tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius - tai purūs, minkšti keksiukai su tirpstančiu burnoje Rududu įdaru. Šie keksiukai yra tobulas pasirinkimas tiek rytinei kavai, tiek popietinei arbatai ar net gimtadienio šventei. Jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl net pradedantieji virtuvėje galės mėgautis šiuo desertu.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jeigu norite šiek tiek eksperimentuoti su receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų: 

  • Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks keksiukams gilesnį, karamelizuotą skonį.
  • Jei namuose neturite Rududu, galite jį pakeisti kitu šokoladiniu kremu, Nutella arba net naminiu karamelės įdaru.
  • Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar kokosų pienu, kas suteiks subtilų, bet malonų aromatą.
  • Aliejų galite pakeisti lydytu sviestu, jei mėgstate sviestingą skonį.
  • Paprastuosius miltus galima pakeisti viso grūdo miltais (nors tokiu atveju gali reikėti šiek tiek daugiau skysčio).
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu arba vanilės ankšties sėklomis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju:
 
  • Prieš kepimą leiskite orkaitei įkaisti bent 15 minučių, kad temperatūra būtų tolygiai pasiskirstiusi.
  • Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, kad jie keptų tolygiai.
  • Neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 15 kepimo minučių, nes dėl temperatūros svyravimų keksiukai gali neiškilti.
  • Keksiukų paruošimui naudokite popierines formeles, nes jos padės išlaikyti drėgmę ir lengviau išimti iškeptus keksiukus.
  • Tikrinkite keksiukų iškepimą mediniu pagaliuku - jei jis ištrauktas išlieka sausas, keksiukai jau iškepę.
  • Leiskite keksiukams atvėsti formoje 5-10 minučių prieš išimdami juos ant grotelių.

Ingredientai

    8-10 keksiukų:
    • miltai: 240 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • aliejus: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 80 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • rududu: 0,5 indelio
    • druska
    • vanilinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ganėtinai gerai išmaišykite kiaušinį su cukrumi.
  2. 2. Suberkite druską bei vanilinį cukrų. Supilkite aliejų ir pieną.
  3. 3. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais bei viską ganėtinai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. 4. Tada į keksiukų formeles dėkite truputį tešlos.
  5. 5. Ant viršaus dėkite 1 arbatinį šaukštelį Rududu bei dar tiek pat tešlos dėkite ant viršaus.
  6. 6. Galiausiai kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30 minučių.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Keksiukai su gervuogėmis
(2)