Purūs citrininiai keksiukai su citrininiu kremu

2019-07-29 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Purūs citrininiai keksiukai su citrininiu kremu
Labai mėgstu tiek valgyti, tiek gaminti keksiukus, todėl stengiuosi gaminti juos pačius įvairiausius. Štai dar vienas mano eksperimentas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 purių citrininių keksiukų.

Ingredientai

    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 120 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    Kremui:
    • cukraus pudra: 300 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • uogos (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestą ištirpinkite.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės, supilkite sviestą ir gerai išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Supilkite sultis ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada pasiruoškite 12 keksiukų formelių ir į jas supilkite tešlą du trečdalius keksiukų formelių tūrio ir dėkite kepti į orkaitę maždaug 20 minučių arba, kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
  4. 4. Kremas: Cukraus pudrą išplakite su minkštu sviesu ir citrinos sultimis.
  5. 5. Po to kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant keksiukų. Papuoškite norimomis/mėgstamomis uogomis. Skanaukite!
Purūs citrininiai keksiukai su citrininiu kremu

Selfe

Na neintemperatura parasyta,nei kepimo milteliai,receptas neaiskus
Atsakyti

Kalakutas

Laipsniai parašyti🙄