Man pačiai itin patinka varškė kepiniuose. Ji visada jiems suteikia purumo.
O šie keksiukai gavosi skanūs, minkštučiai ir labai patiko vaikams. Juos kepant aš pati naudojau apelsinų cukatas. Jei namie jų neturite, tikrai galima kepti be jų, arba tiesiog įtarkuoti žiupsnį apelsino žievelės. Bet man pačiai šiuose keksiukuose to citrusų gaivumo norisi.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei namie neturite apelsinų cukatų, galite jas pakeisti šviežiai tarkuota apelsino žievele (1-2 arbatiniai šaukšteliai būtų optimalus kiekis), citrinos žievele arba visai praleisti. Galima taip pat į tešlą įdėti razinų, džiovintų spanguolių arba kapotų riešutų – migdolų ar lazdyno riešutų.
Jei norite, galite naudoti ir kitokio riebumo varškę – tiks tiek liesesnė 0-5%, tiek riebesnė 9-15%. Sviestą galima pakeisti aliejumi, tačiau tuomet keksiukų skonis bus šiek tiek kitoks. Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi (naudokite 150 g medaus vietoj 200 g cukraus), o įprastus miltus galima miškyti su viso grūdo miltais santykiu 50:50, taip padidinant keksiukų maistinę vertę.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad keksiukai gautųsi ypač minkšti ir purūs, varškę prieš maišymą su kitais ingredientais galite pertrinti per sietelį – taip ji taps vienalytė ir geriau susimaišys su tešla. Taip pat labai svarbu kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų – tai padeda keksiukams pakilti kepimo metu.
Formelės turėtų būti užpildytos tešla ne daugiau kaip 2/3 – taip keksiukai turės pakankamai vietos iškilti. Jei norite, kad keksiukai būtų dar skanesni, prieš pat kepimą ant viršaus galite užbarstyti šiek tiek cukraus arba smulkintų migdolų.
Kepimo laiką visada stebėkite individualiai, nes skirtingos orkaitės kepa nevienodai. Geriausias būdas patikrinti, ar keksiukai jau iškepę – įsmeigti į vidurį medinį pagaliuką. Jei ištraukus jį, pagaliukas lieka sausas – keksiukai jau iškepę.
Justina
Atsakyti