Kokosiniai keksiukai su braškėmis ir baltuoju šokoladu

Autorius apie receptą

Kokosiniai keksiukai su braškėmis ir baltuoju šokoladu – tai išskirtinai švelnaus skonio, kvapnūs, vasariški ir kartu subtilūs kepiniai, kuriuose susilieja tropinių kokosų aromatas, saldžios braškės bei sodrus baltasis šokoladas. Šie keksiukai puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasilepinimui, o jų tekstūra – puri ir drėgna – nepaliks abejingų. Keksiukai pagaminami greitai ir nesudėtingai, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nudžiuginti artimuosius be didelių pastangų. Šis receptas – puikus būdas panaudoti šviežias arba šaldytas braškes, o kokosų drožlės suteikia jiems ypatingo žavesio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų arba viso grūdo miltus, tačiau reikėtų atsižvelgti į jų sugeriamą drėgmę.
  • Cukrų galima keisti ruduoju cukrumi arba kokosų žiedų cukrumi, kuris suteiks karamelinį atspalvį.
  • Lydytą sviestą galima pakeisti neutralaus skonio aliejumi, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar kokosų aliejumi.
  • Vietoje kokosų ekstrakto galima naudoti vanilės ekstraktą, jei norisi švelnesnio skonio.
  • Braškes galima keisti avietėmis, mėlynėmis ar net vyšniomis – jos taip pat puikiai dera su baltuoju šokoladu.
  • Baltą šokoladą galima keisti pienišku arba juoduoju, nors pastarasis suteiks intensyvesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visada naudokite kambario temperatūros ingredientus – taip tešla lengviau susimaišys, o keksiukai bus vienodai iškepę.
  • Nepermaišykite tešlos – vos tik ingredientai susijungia, nustokite maišyti, kitaip keksiukai gali tapti kieti.
  • Jei naudojate šaldytas uogas, jų neatitirpinkite – kitaip tešla gali pasidaryti pernelyg skysta.
  • Baltąjį šokoladą galima šiek tiek pamaišyti su miltais prieš dedant į tešlą – tai padės jam nesusmukti į keksiukų dugną.
  • Prieš kepdami, galite keksiukų viršų pabarstyti keliais kokosų drožlių grūdeliais – tai suteiks dekoratyvumo ir papildomo traškumo.

Ingredientai

    10 keksiukų:
    • miltai: 1 stiklinės
    • kokosų drožlės: 0,5 stiklinės
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • lydytas sviestas: 70 gramų
    • kokosų ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintas baltas šokoladas: 120 gramų
    • smulkiai pjaustytos braškės: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame 10 keksiukų formelių.
  2. 2. Tuomet persijojame miltus, sumaišome su kokosų drožlėmis, cukrumi bei kepimo milteliais.
  3. 3. Kitame dubenyje suplakame kartu kiaušinį, pieną, lydytą sviestą ir kokosų ekstraktą.
  4. 4. Po to supilame skystą mišinį į sausus produktus bei išmaišome (nepermaišome).
  5. 5. Sudedame braškes bei šokolado gabalėlius ir atsargiai išmaišome.
  6. 6. Padaliname tešlą į formeles bei kepame maždaug 20 minučių.
  7. 7. Išėmę iš orkaitės palaukiame, kol truputį pravės, ir pabaigiame vėsinti ant grotelių. Skanaujame!

Atsiliepimai

Migdoliniai keksiukai su kremu ir avietėmis
(1)
Kokosiniai keksiukai
(3)
Labo ryto keksiukai
(2)
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)
Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu
(1)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)