Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais

Autorius apie receptą

Aš kepiau šiuos keksiukus jau 2 kartus, pirmą kartą visiškai pagal pateiktą receptą, o antrą - jau leidau sau paeksperimentuoti, įdėjau šokolado gabalėlių, kai kuriuos papuošiau migdolų lapeliais, arba perliniu cukrumi, mano išvada - šiems keksiukams priedai nereikalingi, jie nuostabūs tokie kokie yra. Sutirštintas pienas suteikia jiems ypatingą saldumą ir švelnumą, o paprastas paruošimas leidžia juos iškepti net ir turint nedaug laiko. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Minkštas sviestas: galima pakeisti kokosų aliejumi (120 g) arba margarinu (120 g), tačiau sviesto skonis yra nepakeičiamas.
  • Miltai: tinka naudoti universalius kvietinius miltus, bet galima išbandyti ir speltų miltus (100 g) arba sumaišyti kvietinius su pilno grūdo miltais (70 g kvietinių ir 30 g pilno grūdo).
  • Miltelinis cukrus: galima pakeisti rudu cukrumi (50 g) arba klevų sirupu (40 g).
  • Vanilinis cukrus: galima naudoti natūralų vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio).
  • Sutirštintas saldintas pienas: jeigu neturite, galite naudoti paprastą pieną (100 ml) ir papildomai pridėti cukraus (50 g).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Šių keksiukų gaminimas turi keletą svarbių momentų, kuriuos verta įsiminti:
 
  • Visus ingredientus rekomenduojama išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
  • Sviestą būtina gerai išplakti su cukrumi, nes nuo to priklauso keksiukų purumas.
  • Kepimo miltelius būtinai sumaišykite su miltais prieš berdami į tešlą, taip išvengsite gumulėlių.
  • Formeles rekomenduojama užpildyti tik iki 2/3 aukščio, nes tešla kepant pakils.
  • Keksiukų paruošimą galite paspartinti naudodami elektrinį plaktuvą.
  • Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis bus sausas, keksiukai jau iškepę.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • sutirštintas saldintas pienas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą maždaug 2 minutes sukame su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  2. 2. Tuomet supilame sutirštintą pieną ir išplakame iki purumo.
  3. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame bei suberiame į sviesto ir sutirštinto pieno masę. Išmaišome.
  4. 4. Įmušame kiaušinius bei išplakame masę iki purumo.
  5. 5. Po to tešlą supilstome į keksiukų arba kekso formą, įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros bei kepame keksiukus maždaug 20 minučių.
  6. 6. Galite papuošti pagal savo norus ir fantaziją arba to visai nedaryti - kaip aš.
  7. 7. Patiekiame ir mėgaujamės!
Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais

Atsiliepimai

Morkų keksiukai su maskarponės kremu
(3)
Ananasiniai keksiukai
(4)