Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais

2025-04-09 Autorius oSkanu.lt

Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais
Aš kepiau šiuos keksiukus jau 2 kartus, pirmą kartą visiškai pagal pateiktą receptą, o antrą - jau leidau sau paeksperimentuoti, įdėjau šokolado gabalėlių, kai kuriuos papuošiau migdolų lapeliais, arba perliniu cukrumi, mano išvada - šiems keksiukams priedai nereikalingi, jie nuostabūs tokie kokie yra. Sutirštintas pienas suteikia jiems ypatingą saldumą ir švelnumą, o paprastas paruošimas leidžia juos iškepti net ir turint nedaug laiko. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Minkštas sviestas: galima pakeisti kokosų aliejumi (120 g) arba margarinu (120 g), tačiau sviesto skonis yra nepakeičiamas.
  • Miltai: tinka naudoti universalius kvietinius miltus, bet galima išbandyti ir speltų miltus (100 g) arba sumaišyti kvietinius su pilno grūdo miltais (70 g kvietinių ir 30 g pilno grūdo).
  • Miltelinis cukrus: galima pakeisti rudu cukrumi (50 g) arba klevų sirupu (40 g).
  • Vanilinis cukrus: galima naudoti natūralų vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio).
  • Sutirštintas saldintas pienas: jeigu neturite, galite naudoti paprastą pieną (100 ml) ir papildomai pridėti cukraus (50 g).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Šių keksiukų gaminimas turi keletą svarbių momentų, kuriuos verta įsiminti:
 
  • Visus ingredientus rekomenduojama išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
  • Sviestą būtina gerai išplakti su cukrumi, nes nuo to priklauso keksiukų purumas.
  • Kepimo miltelius būtinai sumaišykite su miltais prieš berdami į tešlą, taip išvengsite gumulėlių.
  • Formeles rekomenduojama užpildyti tik iki 2/3 aukščio, nes tešla kepant pakils.
  • Keksiukų paruošimą galite paspartinti naudodami elektrinį plaktuvą.
  • Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis bus sausas, keksiukai jau iškepę.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • sutirštintas saldintas pienas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą maždaug 2 minutes sukame su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  2. 2. Tuomet supilame sutirštintą pieną ir išplakame iki purumo.
  3. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame bei suberiame į sviesto ir sutirštinto pieno masę. Išmaišome.
  4. 4. Įmušame kiaušinius bei išplakame masę iki purumo.
  5. 5. Po to tešlą supilstome į keksiukų arba kekso formą, įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros bei kepame keksiukus maždaug 20 minučių.
  6. 6. Galite papuošti pagal savo norus ir fantaziją arba to visai nedaryti - kaip aš.
  7. 7. Patiekiame ir mėgaujamės!
Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais

Atsakinėjama į Komentarą

Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)
Patys skaniausi obuolių keksiukai
(7)