Aš kepiau šiuos keksiukus jau 2 kartus, pirmą kartą visiškai pagal pateiktą receptą, o antrą - jau leidau sau paeksperimentuoti, įdėjau šokolado gabalėlių, kai kuriuos papuošiau migdolų lapeliais, arba perliniu cukrumi, mano išvada - šiems keksiukams priedai nereikalingi, jie nuostabūs tokie kokie yra. Sutirštintas pienas suteikia jiems ypatingą saldumą ir švelnumą, o paprastas paruošimas leidžia juos iškepti net ir turint nedaug laiko.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Minkštas sviestas: galima pakeisti kokosų aliejumi (120 g) arba margarinu (120 g), tačiau sviesto skonis yra nepakeičiamas.
- Miltai: tinka naudoti universalius kvietinius miltus, bet galima išbandyti ir speltų miltus (100 g) arba sumaišyti kvietinius su pilno grūdo miltais (70 g kvietinių ir 30 g pilno grūdo).
- Miltelinis cukrus: galima pakeisti rudu cukrumi (50 g) arba klevų sirupu (40 g).
- Vanilinis cukrus: galima naudoti natūralų vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio).
- Sutirštintas saldintas pienas: jeigu neturite, galite naudoti paprastą pieną (100 ml) ir papildomai pridėti cukraus (50 g).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Šių keksiukų gaminimas turi keletą svarbių momentų, kuriuos verta įsiminti:
- Visus ingredientus rekomenduojama išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
- Sviestą būtina gerai išplakti su cukrumi, nes nuo to priklauso keksiukų purumas.
- Kepimo miltelius būtinai sumaišykite su miltais prieš berdami į tešlą, taip išvengsite gumulėlių.
- Formeles rekomenduojama užpildyti tik iki 2/3 aukščio, nes tešla kepant pakils.
- Keksiukų paruošimą galite paspartinti naudodami elektrinį plaktuvą.
- Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis bus sausas, keksiukai jau iškepę.
Atsakinėjama į Komentarą