Šokoladiniai keksiukai su grietinėlės kremu

2025-04-10 Autorius oSkanu.lt

Šokoladiniai keksiukai su grietinėlės kremu
Mano pirmieji keksiukai po ganėtinai ilgo laiko. Nežinau kodėl buvau apleidusi jų gamybą, bet vakar vakare labai užsinorėjau jų prie arbatos puodelio, tad pagaminau. Galiu pasakyti, kad labai patiko. Ingredientai visai paprasti, bet sukūrė itin puikų skonį. Dalinuosi receptu.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje juodojo šokolado galite naudoti pieniškąjį šokoladą, jei mėgstate švelnesnį skonį, arba baltąjį šokoladą, jei norite išgauti visai kitokį deserto charakterį. 
  • Sviestą galima pakeisti margarinu arba kokosų aliejumi, jei ieškote alternatyvų. 
  • Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba medumi, kuris suteiks švelnumo. 
  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba dalį jų pakeisti migdolų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą. 
  • Grietinėlę kremui galima pakeisti mascarpone sūriu arba kokosų grietinėle, jei norite egzotiškesnio skonio. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Šokoladą tirpindami ant garų vonelės, stebėkite, kad vanduo neužvirtų ir garai nepatektų į šokoladą – tai gali sugadinti jo tekstūrą. 
  • Jei norite, kad keksiukai turėtų minkštą, tekantį vidų, kepkite juos trumpiau – apie 10-12 minučių. Jei mėgstate kietesnės tekstūros keksiukus, kepkite 15 minučių. 
  • Prieš išimdami iš formelių, leiskite keksiukams atvėsti bent 5 minutes. 
  • Kremą ruoškite tik tada, kai keksiukai visiškai atvės, kad jis neištirptų. Keksiukus galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų hermetiškai uždarame inde. 
  • Šie keksiukai puikiai tinka ir šventiniam stalui – papuoškite juos ne tik grietinėlės kremu, bet ir šviežiomis uogomis, karamelizuotais riešutais ar karštu šokolado padažu. 

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • juodojo šokolado: 300 gramų
    • sviesto: 300 gramų
    • kiaušinių: 6
    • cukraus: 200 gramų (+ šiek tiek kremui)
    • miltų: 100 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • grietinėlės: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės.
  2. 2. Sviestą taip pat ištirpinkite ir sumaišykite su šokoladu.
  3. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo.
  4. 4. Tuomet į kiaušinius suberkite persijotus miltus, šokolado masę ir viską išmaišykite.
  5. 5. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  6. 6. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite maždaug 12-15 minučių.
  8. 8. Galite valgyti ir šiltus, bet man asmeniškai skanesni jie buvo skanesni per naktį pastovėję šaldytuve (keli liko nesuvalgyti pirmą vakarą).
  9. 9. Kremui grietinėlę išplakite iki standumo su trupučiu cukraus. Įmaišykite šokolado drožlių ir konditeriniu švirkštu papuoškite keksiukus. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Keksiukai su persikų džemu
(2)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)
Ananasiniai keksiukai
(4)