Paprasti varškės keksiukai su šokoladu

Autorius apie receptą

Šie nuostabūs varškės keksiukai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško švelnaus, puri ir nepaprastai skanaus deserto. Keksiukai yra idealus pasirinkimas tiek pusryčiams su puodeliu kavos, tiek popietinei arbatėlei su draugais ar šeimos nariams. Jų paruošimas nesudėtingas, o rezultatas visada džiugina – puri tešla, saldi varškės nata ir tirpstantys šokolado gabaliukai sukuria tobulą skonių harmoniją. Šie keksiukai išlieka švieži keletą dienų, o jų skonis su kiekviena diena tik gerėja, nes varškė suteikia kepiniui nepaprastą drėgnumą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Nors recepte naudojama 9% riebumo varškė, galite eksperimentuoti su skirtingo riebumo varške – nuo 5% iki 15%, priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite pasiekti. Liesesne varške pagaminti keksiukai bus šiek tiek sausesni, o riebesne – švelnesni ir drėgnesni. 
  • Vietoje grietinės galima naudoti natūralų jogurtą, graikišką jogurtą arba riebesnę grietinėlę. 
  • Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba medumi (naudokite apie 180 g), nors tai šiek tiek pakeis keksiukų tekstūrą. 
  • Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti su pilno grūdo miltais (santykiu 50:50) norint gauti sveikesnį variantą. 
  • Juodą šokoladą galima pakeisti pieniniu šokoladu, baltu šokoladu arba net džiovintomis uogomis ar vaisiais, pavyzdžiui, spanguolėmis, razinomis ar smulkintais džiovintais abrikosais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Geriausi rezultatai pasiekiami, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros – ypač svarbu, kad kiaušiniai nebūtų šalti. 
  • Varškę prieš naudojimą rekomenduojama pertrintį per sietelį, taip išvengsite gumuliukų tešloje. 
  • Maišydami tešlą, stenkitės neperdozuoti – per daug išmaišyta tešla gali tapti per kieta ir keksiukai nebus tokie puri. 
  • Šokoladą rekomenduojama supjaustyti nevienodo dydžio gabalėliais – taip keksiukuose atsiras įvairių šokolado "staigmenų". 
  • Kepimo formeles užpildykite tešla ne daugiau kaip 2/3 jų tūrio, kad keksiukai turėtų erdvės kilti. 
  • Keksiukus galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų. Juos taip pat galima užšaldyti iki 2 mėnesių. 

Ingredientai

    14 keksiukų:
    • Varškė (9%): 180 g
    • Grietinė: 2 valg. šaukštai
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Sviestas: 80 g
    • Cukrus: 230 g
    • Kviečių miltai: 160 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis
    • Druska: žiupsnelis
    • Juodas šokoladas: 80 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą, įdedant popierėlius.
  2. 2. Varškę, kiaušinius ir grietinę plakite, kol masė taps vientisa.
  3. 3. Ištirpinkite sviestą ir, kai jis šiek tiek atvės, supilkite į varškės masę, išmaišykite.
  4. 4. Įberkite cukrų ir plakite, kol cukrus visiškai ištirps. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į mišinį. Maišykite, kol tešla taps tolygi.
  5. 5. Supjaustykite šokoladą smulkiais gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.
  6. 6. Padalinkite tešlą į formeles ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes, kol keksiukai taps auksinės spalvos ir puikiai iškils.
  7. 7. Jeigu norisi, galima apibarstyti cukraus pudra, bet tai nėra būtina.

Atsiliepimai

"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)
Medaus keksiukai su maskarponės kremu
(4)
Morkų ir cukinijų keksiukai
(4)
Labo ryto keksiukai
(2)
Keksiukai su rikotos sūriu
(17)