Kefyriniai - marmuriniai keksiukai su kakava

Autorius apie receptą

Kefyriniai marmuriniai keksiukai su kakava – tai klasikinis desertas, kuris sužavės jus savo švelnumu ir nepaprastu skoniu. Šie keksiukai turi unikalią marmurinę tekstūrą, kuri ne tik patraukliai atrodo, bet ir suteikia puikų skonių derinį – švelnų vanilės pagrindą su turtingu kakavos akcentu. Kefyras šiame recepte yra esminis ingredientas, kuris suteikia keksiukams neįtikėtiną minkštumą ir drėgmę, o taip pat praturtina skonį subtiliu rūgštumu, kuris puikiai dera su saldumu. Šis desertas idealiai tinka prie kavos puodelio popietinei pertraukėlei ar jaukiam pasisėdėjimui su draugais. 

Reklama


Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Miltus galite pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais (naudokite 350 ml vietoj 375 ml) arba dalį miltų (apie 100 ml) pakeisti avižiniais miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos. 
  • Vietoje įprasto kefyro galima naudoti pasukų, rūgpienis arba natūralų jogurtą
  • Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosiniu cukrumi arba sumažinti kiekį iki 200 ml ir pridėti 50 ml medaus ar klevų sirupo. 
  • Aliejų galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba rapsų – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad keksiukai būtų dar puresniais, visus ingredientus prieš maišymą palaikykite kambario temperatūroje bent 30 minučių. 
  • Kiaušinius plakite ilgiau nei įprastai – tai padės suformuoti daugiau oro burbuliukų tešloje. 
  • Formuojant marmurinį raštą, nepersistenkite – per daug maišant spalvos gali susilieti. 
  • Keksiukus iškepus, leiskite jiems pilnai atvėsti ant grotelių – tai užtikrins, kad jie nesukris. 
  • Šiuos keksiukus galima laikyti sandariame inde iki 3 dienų, o norint išsaugoti ilgiau, juos galima sušaldyti. 

Ingredientai

    ~12 keksiukų:
    • miltai: 375 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • kefyras: 200 mililitrų
    • cukrus: 250 mililitrų
    • kiaušiniai: 4
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus persijokite su kepimo milteliais, šaukštą cukraus sumaišykite su kakava.
  2. 2. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol jis ištirpsta, pilkite kefyrą, aliejų bei išmaišykite iki vientisos masės.
  3. 3. Suberkite miltus bei gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet tešlą dalinkite į dvi dalis bei į vieną dalį įmaišykite kakava. Į kitą dalį aš dar šį kartą įdėjau cukruotų apelsinų žievelių, bet tai nėra būtina.
  5. 5. Tada į formeles tešlą dėkite sluoksniais bei perbraukite kelis kartus pagaliuku, kad išeitų tarsi ornamentas.
  6. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-35 minutes, atvėsinkite ant grotelių.
  7. 7. Patiekite ir lepinkitės!

Atsiliepimai

monika

isejo daugiau nei 4 porcijos
Atsakyti