Eklerai su plikytu kremu ir šokoladu

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Eklerai su plikytu kremu ir šokoladu
Senas ir labai geras mano receptas, kurio vis neįkeldavau ir Jums. Eklerai nėra labai fotogeniški, tai vis man nepatikdavo rezultatas. Ir šįkart nuotrauka nebus labai fantastiškai skani, bet vis tiek receptas itin vertas dėmesio, nes šis variantas su plikytu kremu ir šokoladu yra fantastiškas. Nesutikau žmogaus, kuriam šie mano eklerai nepatiktų. Valgo ir smaližiauja visi iki vienos. Tad atėjo ir Jūsų eilė tai padaryti jau dabar!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Gaminant eklerus, galite eksperimentuoti su keliomis ingredientų alternatyvomis:

  • Vietoje įprasto sviesto eklerų tešlai galite naudoti margariną, nors sviestas suteikia geresnį skonį. 
  • Vandenį galima pakeisti pienu, jei norite turtingesnio skonio. 
  • Plikytam kremui įprastą pieną galima pakeisti grietinėle arba kokosų pienu, jei mėgstate egzotiškesnius skonius. 
  • Cukrų galima pakeisti medumi (naudokite 3/4 nurodyto cukraus kiekio) arba rudojo cukraus pudra. 
  • Papuošimui vietoje juodojo šokolado galite naudoti baltąjį šokoladą, pieno šokoladą arba netgi karamelę

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Ruošiant eklerus, svarbu laikytis kelių svarbių taisyklių:

  • Pirmiausia, miltus būtinai persijokite, taip išvengsite gumuliukų tešloje. 
  • Kepant eklerus, stenkitės neatidaryti orkaitės bent pirmąsias 15 minučių, nes dėl temperatūros pokyčių jie gali subliūkšti. 
  • Virdami plikytą kremą, nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. 
  • Norint, kad eklerai būtų traškesni, juos galima po iškepimo padžiovinti orkaitėje, sumažinus temperatūrą. 
  • Eklerai geriausiai skanauja tą pačią dieną, kai yra pagaminti, tačiau juos galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas. 
  • Jei norite paruošti eklerus iš anksto, galite iškepti tešlą, o įdarą paruošti prieš pat patiekimą. 

Ingredientai

    Eklerų masei (2 skardos; 16 eklerų):
    • sviestas: 100 gramų
    • vanduo: 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 5
    • druska
    Kremui:
    • pienas: 2 stiklinių
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 2,5 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    Papuošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą kartu su vandeniu dėkite į puodą ir užvirkite, įberkite žiupsnelį druskos.
  2. 2. Tada į užvirusią masę (laikydami ant kaitros) įpilkite sijotus miltus ir maišykite, kol pasidarys vienas guzas.
  3. 3. Nukelkite puodą nuo kaitros, palaukite porą minučių ir po vieną muškite visus kiaušinius (kiekvieną įmušus išmaišykite).
  4. 4. Tuomet į kepimo skardą dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos, formuokite eklerus toliau vienas nuo kito, nes labai iškils.
  5. 5. Kepimo skardą dėkite į gerai įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių (kai eklerai pakyla galima sumažinti karštį iki 170 laipsnių ir padžiovinti, tada jie bus kietesni).
  6. 6. Per tą laiką, kol kepa nesitrankome ir neatidarinėjame orkaitės!
  7. 7. Per tą laiką, kol kepa eklerai virkite kremą.
  8. 8. Imkite du puodus.
  9. 9. Pirmame maišydami užvirkite pieną su cukrumi.
  10. 10. Antrame užvirinkite sviestą, supilkite sijotus miltus ir vėl užvirkite (šis puodas užverda greičiau).
  11. 11. Į užvirusį pieno puodą supilkite sviesto masę.
  12. 12. Viską virkite kol sutirštėja maždaug 20 minučių, bet gali užtrukti ir ilgiau (reikia turėti omeny, kad atvėsęs kremas dar truputį sutirštės).
  13. 13. Į atvėsusį kremą įdėkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.
  14. 14. Atvėsusiems eklerams įpjaukite ties apačia peiliu (tik atsargiai! neperpjaukite).
  15. 15. Pražiodinkite (pirštais išimkite tešlos pertvarėles, jeigu negerai iškilo) ir šaukštu dėkite kremą (po arbatinį šaukštelį).
  16. 16. Aš dar labai mėgstu savo eklerus apšlakstyti ištirpintu šokoladu, bet tai nėra būtina. Skanaus!
Eklerai su plikytu kremu ir šokoladu

Aistė

Meluojate, kad neskani nuotrauka, pamačiusi labai užsinorėjau pasigaminti. Tad būtinai tai ir padarysiu! :)
Atsakyti
Tiramisu su mangu ir maskarpone
(1)