Mėsos troškinys orkaitėje iš triušienos arba vištienos su daržovėmis pagal Beatą

2019-01-14 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Mėsos troškinys orkaitėje iš triušienos arba vištienos su daržovėmis pagal Beatą
Šildantis mėsos troškinys orkaitėje iš vištienos arba triušienos - toks man niekada neatsibosta. Skonis puikus, darbo visai nedaug, nes beveik viską už mus atlieka orkaitė. Pastaruoju metu labai pamėgau gaminti su triušiena, nes tai skani mėsytė, kuri itin lengvai virškinasi, bet esu šį patiekalą daug kartų gaminusi ir iš vištienos krūtinėlės, gaunasi taip pat puikiai. 

Ingredientai

    • šviežia triušienos mėsa: 500 gramų (arba vištienos krūtinėlė)
    • bulvės: 8 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • švieži pievagrybiai: 200 gramų
    • švieži špinatai: 100 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 100 gramų
    • grietinėlė: 100 gramų (arba 2-3 valgomieji šaukštai grietinės)
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • karštas vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų.
  2. 2. Sudedame stambesniais kubeliais supjaustytas nuskustas bulves, kubeliais - svogūną.
  3. 3. Kepame ant šiek tiek stipresnės kaitros, kol viskas dailiai apskrus.
  4. 4. Tada sudedame triušienos (arba vištienos) gabaliukus bei kepame dar maždaug 5-7 minutes.
  5. 5. Po to dėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įspaudžiame česnakus, maltą papriką, viską pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais (pagal savo skonį), gerai išmaišykite bei pakepkite dar 2-3 minutes.
  6. 6. Keptuvės turinį sudėkite į gilesnį troškinimo indą, įpilkite karšto vandens, kad ne pilnai iki pusės apsemtų, supilkite grietinėlę (arba grietinę), permaišykite bei troškinkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  7. 7. Paskui sudėkite špinatus, išmaišykite bei iškart patiekite. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Grikių troškinys su daržovėmis
(4)
Troškinys: Kiaulienos sprandinė rabarbarų marinate
(1)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)