Keptuvėje troškinta vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu

2023-11-10 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje troškinta vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
Va šis vištienos patiekalas mano "turiu išmėginti" sąraše išgulėjo maždaug kokį pusmetį, bet vos tik jį pagaminau, jis greitai užėmė aukščiausias vakarienių patiekalų topų vietas mūsų šeimos valgiaraštyje. Pirmiausia dėl to, kad yra labai skanus, greit pagaminamas ir toks... rudeniškas. O gal dėl tos priežasties, kad aš tiesiog dievinu tą sodrų pomidorų kvapą, pasklidusį virtuvėje, kai už lango pliaupia lietus... Patiekalas, kurį privalote ir Jūs išmėginti jau šiadnien, tad imkite receptą! ;) 

Ingredientai

    • vištienos filė: ~400 gramų
    • prinokę pomidorai: 4-5
    • vištienos sultinys: 100 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • balzaminis actas: 2 šaukštų
    • švieži baziliko lapeliai: saujos
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos file apibarstykite prieskoniais, pilkite aliejaus bei pakepinkite, kol apskrus.
  2. 2. Apkepusią vištieną išimkite iš keptuvės bei atidėkite į šalį.
  3. 3. Tuomet svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais bei kepinkite, kol svogūno gabaliukai taps permatomi.
  4. 4. Kol svogūnai kepa, kubeliais susipjaustykite pomidorus bei baigus kepti svogūnams, pomidorus, vištienos sultinį ir balzaminį actą supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
  5. 5. Sumažinkite ugnį bei patroškinkite vis pamaišydamos tol, kol pomidorai suminkštės ir keptuvės turinys pavirs į tyrelę.
  6. 6. Tada sudėkite apkepintą vištieną bei patroškinkite dar maždaug 5-7 minutes, kol vištiena visiškai iškeps.
  7. 7. Pabarstykite šviežiais baziliko lapeliais bei patiekite. Skanaukite. :)
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)
Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija
(4)
Vištiena su ryžiais ispaniškai
(2)
Kijevo kotletai iš faršo
(1)