Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis

2020-02-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Apie šį užkandį galiu pasakyti tik tiek - jis man skanus ir šiltas, ir šaltas. Valgant net nepagalvoji, kad jame nėra nei trupinėlio mėsos, tunas idealiai atlieka savo rolę.

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (naudoju 6 lapelius)
    • porai: 1
    • morkos: 1
    • salierai: 0,5 nedidelio
    • druska: žiupsnelio
    • Viduržemio jūros prieskonių mišinys: žiupsnio
    • čili (nėra būtina)
    • kiaušiniai: 1
    • sezamo sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • tunas: 2 skardinių
    • kietasis sūris: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morką ir salierą nulupkite bei sutarkuokite.
  2. 2. Porą ir čili supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  4. aliejus įkaitintas keptuvėje
  5. 4. Suberkite daržoves ir pakaitinkite, kol jos suminkštėja. Pabarstykite druska bei Viduržemio jūros prieskonių mišiniu.
  6. 5. Sluoksniuotos tešlos lakštus patepkite pomidorų padažu.
  7. 6. Paskleiskite ploną daržovių sluoksnį. Ant viršaus dėkite tuno. Pabarstykite sutarkuotu sūriu.
  8. 7. Tada susukite tešlą į ritinėlius. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  9. 8. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  10. 9. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  11. patiekti sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Buritos su vištiena
(4)
4 rūšių kesadilijos keptos orkaitėje
(1)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)