Krabų lazdelės alaus tešloje

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Krabų lazdelės alaus tešloje
Žinau, kad tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas, bet kartas nuo karto galima ir šitaip save bei šeimą ar užsukusius svečius palepinti. Man tikrai būna tokių dienų, kai labai užsinoriu krabų lazdelių. Tuomet imu ir nusiperku, ir nematau čia jokio nusikaltimo, kad priaugsiu kokį vieną kitą gramą ant savo kūno. Krabų lazdelės alaus tešloje yra mano tikras atradimas. Iki šiol gamindavau krabų lazdelės su kiaušiniu ir majonezu - taip pat labai geras receptas.

O va šį kartą tešlą paruošiau su alumi ir kariu, todėl gavosi ji tokia pikantiška ir šiek tiek kitokia. Pamėginkite, tikrai labai geras, naujas ir įdomus skonis.

Man šias krabų lazdeles skaniausia patiekti su šiuo česnakiniu padažu, bet galite pasirinkti ir kitus savo mėgstamus padažus.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Alų galima pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu arba sidru, kas suteiks skirtingą skonį.
  • Karį galite pakeisti paprika, čili milteliais arba švelnesniais prieskoniais, jei nemėgstate aštraus skonio.
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, avižinius miltus arba jų mišinį – tai suteiks dar didesnio traškumo.
  • Džiovintas žoleles galite pasirinkti pagal savo skonį: bazilikas, petražolės, krapai ar rozmarinas – visi jie puikiai tinka.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite šaltą alų – tai padės tešlai tapti puresne ir traškesne.
  • Prieš merkdami krabų lazdeles į tešlą, nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu – taip tešla geriau prilips.
  • Kepkite nedidelėmis porcijomis, kad keptuvėje būtų pakankamai vietos ir lazdelės nesiliestų viena prie kitos.
  • Aliejus turi būti tikrai gerai įkaitęs prieš dedant lazdeles – tai užtikrins traškumą.
  • Iškepusias lazdeles trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • krabų lazdelės: 300 gramų
    • alus: 200 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintos žolelės: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išsukite su alumi, druska ir nurodytais prieskoniais.
  2. 2. Tuomet suberkite miltus ir gerai išmaišykite tešlą.
  3. 3. Merkite krabų lazdeles į tešlą ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!
Tostadas de Tinga de Pollo - Tortilijų skrebučiai (tostada) su troškinta vištiena
(1)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)