Traškios kefyrinės sūrio ir žalumynų lazdelės su dešra arba kumpiu

2025-01-23 Autorius oSkanu.lt

Traškios kefyrinės sūrio ir žalumynų lazdelės su dešra arba kumpiu
Kefyrinės sūrio lazdelės – tai gardus ir greitai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek netikėtiems svečiams pavaišinti. Šios traškios lazdelės su sūriu ir žalumynais ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks sotumo jausmą. Be to, jų paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu ar pasukomis.
  • Tarkuotą sūrį galite rinktis pagal savo skonį: čederį, mocarelą ar net fermentinį sūrį.
  • Dešrą ar kumpelį galima keisti rūkyta vištiena, kalakutiena ar net sojų dešrelėmis vegetarams.
  • Krapus galite pakeisti petražolėmis, svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlą minkykite tol, kol ji taps vientisa ir nelipni. Jei reikia, pridėkite šiek tiek daugiau miltų.
  • Kepant lazdeles aliejuje, įsitikinkite, kad aliejus yra pakankamai įkaitęs, kad lazdelės greitai apskrustų ir sugertų mažiau riebalų.
  • Iškeptas lazdeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 4500 kcal.
  • Vienos porcijos (iš 10) kalorijų kiekis: apie 450 kcal.

Ingredientai

    • Kefyras: 250 ml
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 1 a.š.
    • Druska: 0,5 a.š.
    • Tarkuotas sūris: 120 g
    • Tarkuota dešra ar kumpelis: 100 g
    • Miltai: 450 g
    • Kepimo milteliai: 10 g
    • Pjaustyti krapai ar kiti žalumynai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišykite kefyrą su kiaušiniais, cukrumi ir druska.
  2. 2. Įmaišykite tarkuotą sūrį, dešrą (ar kumpelį) ir pjaustytus krapus.
  3. 3. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
  4. 4. Palaipsniui berkite miltų mišinį į kefyro masę, nuolat maišydami, kol susidarys vientisa tešla.
  5. 5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 cm storio.
  6. 6. Supjaustykite tešlą norimo dydžio juostelėmis.
  7. 7. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite lazdeles iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
  8. 8. Iškeptas lazdeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
  9. 9. Santrauka: Kefyrinės sūrio lazdelės – tai puikus pasirinkimas greitam ir skaniam užkandžiui. Lengvai paruošiamos, su įvairiomis ingredientų variacijomis, jos tikrai taps mėgstamu patiekalu jūsų virtuvėje.
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais
(6)