Gaivūs lašišos suktinukai su kreminiu sūriu, avokadu ir agurkais

2025-05-12 Autorius Indrė - gaminu_sau

Gaivūs lašišos suktinukai su kreminiu sūriu, avokadu ir agurkais
Gaivūs lašišos suktinukai su avokadu ir agurkais – tai elegantiškas ir lengvas užkandis, kuris puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Plonai pjaustyta rūkyta lašiša suteikia patiekalui subtilų dūmo aromatą, o avokadas ir agurkas įneša gaivumo ir švelnaus traškumo. Šiuos suktinukus mėgsta tie, kurie ieško sveikesnių, mažai angliavandenių turinčių užkandžių, bet nenori aukoti skonio. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi – turtingi baltymais, omega-3 riebalų rūgštimis ir skaidulomis. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Rūkytą lašišą galima keisti šaltai rūkyta upėtakių filė.
  • Kreminį sūrį galima pakeisti graikišku jogurtu arba varškės kremu.
  • Vietoje laiškinio česnako galima naudoti smulkintus krapus ar petražoles.
  • Avokadą galima keisti plonai pjaustytais mangų griežinėliais tiems, kas mėgsta saldžiarūgštį skonį.
  • Šviežią agurką galima pakeisti plonais cukinijos šiaudeliais.
  • Sezamo sėklas galima pakeisti skrudintomis juodgrūdėmis arba smulkintais graikiniais riešutais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Lašišos griežinėlius patariama iškloti ant maistinės plėvelės, kad būtų lengviau susukti suktinukus.
  • Kreminį sūrį iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas ir lengvai tepamas.
  • Avokadą rinkitės prinokusį, bet dar standų, kad jis nepavirstų tyre, kai suksite ritinėlį.
  • Agurkus pjaustykite plonais šiaudeliais, kad jie lengvai įsikomponuotų į suktinuką ir nesuplėšytų lašišos.
  • Susuktą ritinėlį rekomenduojama laikyti šaldytuve bent valandą, kad jis sutvirtėtų ir būtų lengviau pjaustyti.
  • Peilį prieš pjaustant pravartu sudrėkinti vandeniu – taip suktinukai bus lygiai ir gražiai supjaustyti.

Ingredientai

    • Rūkyta lašiša: 200 g.
    • Kreminis sūris: 100 g.
    • Citrinos žievelė (tarkuota): pusės citrinos.
    • Laiškinis česnakas (smulkintas): 1 valgomasis šaukštas.
    • Avokadas (griežinėliais): 1 vnt.
    • Šviežias agurkas (plonais šiaudeliais): 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį.
    • Juodieji pipirai (šviežiai malti): pagal skonį.
    • Sezamo sėklos (pabarstymui): 1 valgomasis šaukštas. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite darbo paviršių – išklokite suši kilimėlį maistine plėvele. Ant jos gražiai ir glaudžiai vienas šalia kito išdėliokite plonai pjaustytos rūkytos lašišos griežinėlius.
  2. 2. Kreminį sūrį sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, smulkintu laiškiniu česnaku, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų pipirų. Gerai išmaišykite, kad skoniai susijungtų į vientisą kremą.
  3. 3. Gautą kremine mase tolygiai aptepkite lašišos sluoksnį, stengdamiesi palikti šiek tiek laisvos vietos kraštuose, kad suktinukas geriau susivyniotų.
  4. 4. Ant sūrio sluoksnio gražiai išdėliokite avokado griežinėlius ir šalia sudėkite agurko šiaudelius. Abu ingredientus dėliokite eilutėmis, kad tolygiai pasiskirstytų per visą ritinėlio ilgį.
  5. 5. Pradėkite atsargiai sukti suktinuką, naudodamiesi kilimėliu ir maistine plėvele, kad viskas susivyniotų standžiai ir tvirtai, bet nesuspaudžiant per stipriai.
  6. 6. Susuktą ritinėlį įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite šaldytuve bent 1 valandai. Šis laikas būtinas, kad ritinėlis sutvirtėtų ir vėliau jį būtų lengva pjaustyti.
  7. 7. Praėjus laikui, išimkite suktinuką iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir aštriu peiliu supjaustykite maždaug 2 cm pločio riekelėmis. Kad pjūviai būtų lygūs, peilį patartina sudrėkinti.
  8. 8. Galiausiai, prieš pat patiekimą, apibarstykite suktinukus sezamo sėklomis ir išdėliokite ant serviravimo lėkštės.


Gaivūs lašišos suktinukai su kreminiu sūriu, avokadu ir agurkais