Gaivūs lašišos suktinukai su avokadu ir agurkais – tai elegantiškas ir lengvas užkandis, kuris puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Plonai pjaustyta rūkyta lašiša suteikia patiekalui subtilų dūmo aromatą, o avokadas ir agurkas įneša gaivumo ir švelnaus traškumo. Šiuos suktinukus mėgsta tie, kurie ieško sveikesnių, mažai angliavandenių turinčių užkandžių, bet nenori aukoti skonio. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi – turtingi baltymais, omega-3 riebalų rūgštimis ir skaidulomis.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Rūkytą lašišą galima keisti šaltai rūkyta upėtakių filė.
- Kreminį sūrį galima pakeisti graikišku jogurtu arba varškės kremu.
- Vietoje laiškinio česnako galima naudoti smulkintus krapus ar petražoles.
- Avokadą galima keisti plonai pjaustytais mangų griežinėliais tiems, kas mėgsta saldžiarūgštį skonį.
- Šviežią agurką galima pakeisti plonais cukinijos šiaudeliais.
- Sezamo sėklas galima pakeisti skrudintomis juodgrūdėmis arba smulkintais graikiniais riešutais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Lašišos griežinėlius patariama iškloti ant maistinės plėvelės, kad būtų lengviau susukti suktinukus.
- Kreminį sūrį iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas ir lengvai tepamas.
- Avokadą rinkitės prinokusį, bet dar standų, kad jis nepavirstų tyre, kai suksite ritinėlį.
- Agurkus pjaustykite plonais šiaudeliais, kad jie lengvai įsikomponuotų į suktinuką ir nesuplėšytų lašišos.
- Susuktą ritinėlį rekomenduojama laikyti šaldytuve bent valandą, kad jis sutvirtėtų ir būtų lengviau pjaustyti.
- Peilį prieš pjaustant pravartu sudrėkinti vandeniu – taip suktinukai bus lygiai ir gražiai supjaustyti.