Tikriausiai neatsibostantis dalykas yra vakarienės / vakarėliai ir įvairiausi draugų susibūrimai namuose. Tais atvejais labai nuostabu pasiruošti stilingą užkandžių padėklą (lėkštę) - namie jį galite suruošti gana greitai (nes čia nereikės nieko patiems gaminti, tik atitinkamai sudėlioti), lengvai bus galima pritaikyti esamam svečių skaičiiui, o jeigu reikia, tai ir transportuoti nesunkiai yra įmanoma.
Nors užkandžių lentą paruošite super greitai, bet teisingai sudėliota ir stilingai patiekta, ji gali tapti tikra vakarėlio žvaigžde. Gamybos čia beveik nėra, svarbiausia – kokybiški ir tarpusavyje derantys produktai. Čia pasidalinsiu informacija, kaip sukurti tokią užkandžių lentą, nuo kurios visi neatplėš nei rankų, nei akių.
Pirma taisyklė - pats padėklas / lenta
Pasirinkame lentą / padėklą. Iš pradžių, pagalvojame apie būsimą svečių skaičių ir reikalingos lentos arba kelių padėklų dydį. Tada renkamės pačias lentas - svarbiausia taisyklė yra ta, kad šioje vietoje idealiausiai atrodo pagamintos iš sendintos / senos / rustic medžiagos. Vietoje įvairiausių pabodusių lėkščių labai žavingai atrodys įvairios medinės lentelės, ar tiesiog mediniai padėklai, senos kepimo skardos ar net juodi padėklai.
Antras taisyklė - sūrių pasirinkimas ir išdėliojimas
Pradedame nuo sūrių. Dedame juos ant padėklo, galima supjaustyti arba ne. Bus daug gražiau, jeigu sūriai bus skirtingų formų bei atspalvių.
Trečia taisyklė - įvairiausių mėsų pasirinkimas iš išdėliojimas
Pridedame įvairiausios mėsos. Būtinai renkamės labai kokybišką, ryškaus skonio produkciją. Bus gražiau bei įdomiau, jeigu pasirinktos mėsytės bus skirtingų tekstūrų ir formų, pvz. aš dažnai mėgstu įdėti švelnios anties krūtinėlės ir kietesnės, ryškesnio skonio antienos lazdeles.
Ketvirta taisyklė - sūrūs priedai
Pridedame savo arba svečių pamėgtų ir tinkamų sūrių priedų. Galite rinktis alyvuoges, marinuotus agurkėlius arba grybukus, taip pat sūdytus riešutus ir panašiai.
Penkta taisyklė - saldūs priedai
Pridedame kažką saldaus bei gražiai atrodančio. Čia mano manymu labiausiai tinka švieži vaisiai arba uogos ir džiovinti vaisiai.
Reklama
Šešta taisyklė - duonelės
Pridedame įvairių traškių duonos lazdelių, krekerių, mini trapučių, įvairiausių duoniukų, duonelių arba tiesiog plonai supjaustyto prancūziško batono.
Septintas taisyklė - įvairiausi pagardai ir padažai
Pridedame savo ar svečių pamėgtų tinkamų pagardų ir/ar padažų. Tinka: įvairios užtepėlės, humusas, medus, džemai, garstyčios, paštetai ir padažai. Pagardai gali būti tinkami mirkymui arba jie savo skoniu gali papildyti sūrius.
Aštunta taisyklė - būtinai užpildome tarpus
Kuo stilingesniam lentos užbaigimui užpildome laisvus tarpus. Šiam tikslui labai tinka uogos, riešutai, vyšniniai pomidorai - tiks viskas, svarbiausia, kad būtų optimalaus dydžio. Čia galima panaudoti ir padėkle naudojamus produktus, pvz. keletą vynuogių, keletą alyvuogių, keletą riešutų, sūrio arba mėsos gabaliuką ir panašiai.
Devinta taisyklė - įvairios žolelės
Žolelės užkandžių padėklui yra privalomos tarsi rėmas paveikslui. Niekas jų nevalgo, bet jos priduoda daug grožio bei vizualiai užbaigia nuostabų užkandžių padėklą. Labiausiai tinka: šalavijas, rozmarinas, čiobrelis ir baziliko lapeliai.
Šį kartą Jums vieną nuostabaus užkandžių padėklo pavyzdį, kurį gaminau pastarąjį savaitgalį. Daugybė skonių, dar didesnė galimybė susikurti kuo įvairiapusiškesnį užkandį. Visada nepamirštame, kokius variantus darosi draugai / įvairūs prabangūs restoranai ir nepabijome iš jų pasiskolinti keleto idėjų.
Reklama
Šį kartą pagrindinis mano akcentas buvo į kreminės tekstūros mėlynąjį sūrį, su kuriuo niekada ir niekur nesu prašovusi.