Nerealus užkandis: Lašišinio upėtakio kąsneliai su liofilizuotomis avietėmis

Autorius apie receptą

Labai skanus pikantiškas užkandis. Pavyko nustebinti ne vieną ragavusį.

Ingredientai

    • rūkyto lašišinio upėtakio filė: 120 gramų
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • kapoti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • lifolizuotos avietės
    • graikiniai riešutai: ~1 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių upėtakį pasmulkiname šakute.
  2. 2. Tuomet kreminį sūrį išsukame krapais, česnako bei čili milteliais ir citrinos sultimis.
  3. 3. Suberiame lašišinį upėtakį bei sūrį.
  4. 4. Išsukame iki vientisumo. Paragaujame ir pagal skonį įberiame druskos arba daugiau čili miltelių. Jeigu žuvies gabaliukai ganėtinai sūrūs, druskos gali ir visai neprireikti.
  5. 5. Tada graikinius riešutus pasmulkiname iki norimo stambumo.
  6. 6. Apvoliojame vieno kąsnio dydžio kąsnelius riešutuose.
  7. apvolioti lašišinio upėtakio kąsneliai
  8. 7. Ant viršaus užtrumpintame aviečių. Skanaujame!
  9. paruošti lašišinio upėtakio kąsneliai
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau vieno kąsnio užkandžių receptų rasite: Vieno kąsnio užkandžiai.
Nerealus užkandis: Lašišinio upėtakio kąsneliai su liofilizuotomis avietėmis
Nerealus užkandis: Lašišinio upėtakio kąsneliai su liofilizuotomis avietėmis

Atsiliepimai

Grybų užkandėlė
(2)
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)