Autorius apie receptą
Neseniai pasakojau kaip paruošti labai skanias
mocarelos sūrio lazdeles su džiūvėsėliais, o štai šį kartą noriu pasidalinti fermentinio sūrio lazdelėmis-piršteliais, kurie bus gaminami be džiūvėsėlių. Turiu pripažinti, kad šis receptas mane pačią labai nustebino, nes kai pirmą kartą jį perskaičiau, galvojau, kad be džiūvėsėlių nepavyks išgauti to traškumo ir viso skanumo. Tad prisipažįstu suklydusi, pavyko tikrai viskas labai gerai ir dabar jau galiu drąsiai su Jumis pasidalinti šiuo receptu. Pasigaminkite, galiu patikinti, kad viskas pavyks puikiai ir šitaip norėsite gaminti ne vieną kartą! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje įprasto fermentinio sūrio galite naudoti gouda, čederį, ementali ar net mėlynąjį sūrį stipresniam skoniui.
- Jei neturite karvės pieno, drąsiai naudokite augalinį pieną – migdolų, avižų ar sojos.
- Miltų atžvilgiu, kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, speltos miltais ar net kukurūzų miltais (tada gaunama be glitimo versija).
- Pabodus kmynams, išbandykite lauro lapų miltelius, džiovintą rozmarino, česnako miltelius ar krapus – jie suteiks unikalų aromatą.
- Kepimui galite naudoti ne tik saulėgrąžų aliejų, bet ir kokosų, alyvuogių ar rapsų aliejų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Gaminant fermentinio sūrio lazdeles, svarbu išlaikyti tinkamą tešlos konsistenciją – ji turėtų būti pakankamai tiršta, kad gerai priliptų prie sūrio, bet ne per tiršta, kad nesusidarytų per storas sluoksnis.
- Prieš merkdami sūrį į tešlą, nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu – taip tešla geriau prilips.
- Aliejų įkaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros, bet neperkaitinkite, nes lazdelės gali sudegti išorėje, bet likti neiškepusios viduje.
- Lazdelėms kepant, nemaišykite jų per dažnai – leiskite formuotis traškiai plutelei.
- Iškepusias lazdeles trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Patiekite iš karto, kol jos dar karštos ir sūris viduje yra išsilydęs.
Atsiliepimai