Orkaitėje keptas varškės sūris su česnaku ir žolelėmis

2025-03-08 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptas varškės sūris su česnaku ir žolelėmis
Orkaitėje keptas varškės sūris – tai aromatingas ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Varškės sūris, pagardintas smulkintais česnakais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, kepant orkaitėje įgauna lengvą auksinį atspalvį ir išskirtinį skonį. Česnakų aromatas kartu su prieskoninėmis žolelėmis sukuria nepakartojamą aromatą, kuris džiugina su kiekvienu kąsniu.

Šis patiekalas puikiai dera su šviežia duona ar skrudintais skrebučiais, taip pat gali būti patiekiamas su salotomis arba skrudintomis daržovėmis. Orkaitėje keptas varškės sūris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis sotumo jausmą, todėl puikiai tiks tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Taip pat tai puikus patiekalas, kurį galima įsidėti į pietų dėžutę ir neštis į darbą. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite geros kokybės riebaus varškės sūrio, galite naudoti ir naminį varškės sūrį, pagamintą iš natūralios varškės. Taip pat galite eksperimentuoti su pusriebiu varškės sūriu, nors riebus sūris suteikia daugiau skonio ir išlieka sultingesnis po kepimo. 
  • Aliejų galite pasirinkti pagal savo skonį - tinka tiek alyvuogių, tiek saulėgrąžų, tiek rapsų aliejus. Kiekvienas jų suteiks patiekalui šiek tiek kitokių poskonių niuansų. 
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj 1 skiltelės), jeigu neturite šviežio česnako arba nemėgstate jo stipraus skonio. 
  • Kalbant apie žoleles, puikiai tinka rozmarinas, bazilikas, petražolės, krapai, čiobreliai arba jų deriniai. Galite naudoti tiek šviežias, tiek džiovintas žoleles, tik atminkite, kad džiovintų žolelių reikia mažiau. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama sūrį marinuoti ilgiau nei minimalias 60 minučių - idealiu atveju palikite jį šaldytuve per naktį, kad prieskoniai ir žolelės giliai įsigertų į sūrį. 
  • Kepimo metu verta sūrį apversti bent vieną kartą, kad jis tolygiai apskrustų iš visų pusių. Jei mėgstate traškesnę plutelę, kepimo pabaigoje galite įjungti orkaitės grilio funkciją 2-3 minutėms. 
  • Patiekalą galima gardinti medumi arba balzamiko kremu prieš patiekiant - tai suteiks papildomo skonio kontrasto ir vizualinio žavesio. 

Ingredientai

    • geros kokybės riebūs varškės sūriai: 1
    • aliejus: šlakelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • mėgstami prieskoniai
    • mėgstamos žolelės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aliejų sumaišykite su prieskoniais, žolelėmis, smulkintu česnaku ir druska.
  2. 2. Pasiruoštu mišiniu gerai įtrinkite sūrį ir įvilkusios į maišelį palikite vėsiai bent jau 60 minučių.
  3. 3. Po to marinuotą sūrį guldykite ant kepimo skardos bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40-50 minučių.
  4. 4. Skanu ragauti tiek šiltą, tiek šaltą. Pasimėgaukit.:)

Monika

Labai mėgstam keptą sūrį. Šiandien kepsiu pati. Ačiū už receptą
Atsakyti

Jolita

As taip pat kepu, tik įsuku į foliją 15 min ir 15 min folija praskleidžiu, kad apskrustų. Pasaka!!!
Atsakyti
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Vyriškas gimtadienio tortas
(2)
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(3)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)