Neseniai lankiausi viename restorane ir mano akį patraukė tai, kad ant kiekvieno staliuko restorane pastebėjau krepšelius su duonos lazdelėmis, kurias restoranas rekomendavo tarsi
užkandėles. Kai kurios iš jų buvo padengtos Parmezano sūriu, kitos česnakų padažu, o trečios net buvo patiektos tarsi desertas su cinamoniniu cukrumi arba glajumi. Tarp kitko, yra galvojama, kad tokios duonos lazdelės buvo sukurtos XIV amžiuje Italijoje, o vadinamos jos paprasčiausiai Grissini. Iškart, kai tik vieną suvalgiau, net nepastebėjau, kaip ir antra atsidūrė mano rankoje. Ir tuomet aš pasižadėjau sau, kad vos grįžusi namo nė nedvejodama jų prisigaminsiu!
Jeigu niekada jų neragavote, esu tikra, kad pamilsite šias lazdeles (net seilės dabar kaupiasi, kai pagalvoju, kaip tobulai jos tinka prie alaus). Grissini yra fantastiškas traškaus ir minkšto derinys, nes, jeigu lazdelę mėginsite perlaužti, ji sulūš, bet vidus - minkštas ir drėgnas. Buvau labai nustebusi, kaip tik 35 gramai Parmezano sūrio gali padaryti tokį stebuklą - visa mano virtuvė buvo apgaubta sūrio kvapo, o duonos lazdelės įgavo tobulą sūrio natą. Šis receptas kol kas yra vienas pačių geriausių mano atradimų šiais metais.