Keptas Camembert sūris suvyniotas į "Prosciutto" kumpio juosteles

2025-04-29 Autorius oSkanu.lt

Keptas Camembert sūris suvyniotas į "Prosciutto" kumpio juosteles
Keptas "Camembert" sūris suvyniotas į "Prosciutto" kumpio juosteles yra tobulas užkandis ypatingoms progoms arba jaukiam vakarui su šeima. Šis prancūziškos ir itališkos virtuvės derinys sukuria nepakartojamą skonių harmoniją, kai kreminis, išsilydęs sūris susitinka su sūdyta, traškia kumpio tekstūra. Gaminti šį patiekalą yra itin paprasta, tačiau rezultatas visada pribloškia svečius savo išvaizda ir skoniu. Sūris, įvilktas į plonas "Prosciutto" kumpio juosteles, iškeptas orkaitėje tampa nepaprastai aromatingas, ypač kai jį papildome šviežiais česnako akcentais ir klasikiniu lauro lapu. Šis patiekalas puikiai tinka prie vyno taurės ir yra idealus pasirinkimas aperityvui prieš pagrindinį valgį arba kaip atskiras patiekalas, kurį galima dalintis su artimaisiais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje "Camembert" sūrio galima naudoti "Brie" sūrį, kuris taip pat puikiai lydosi ir turi švelnesnį skonį.
  • "Prosciutto" kumpį galima pakeisti "Serrano" kumpiu arba "Speck" rūkytu kumpiu, jei pageidaujate kiek kitokio skonio profilio.
  • Česnaką galima pakeisti smulkiai supjaustytais šalotiniais svogūnais arba rozmarino šakelėmis, jeigu norite subtilesnio aromato.
  • Lauro lapą galima pakeisti čiobreliu arba rozmarinu, kurie suteiks kitokį, bet taip pat malonų aromatą.
  • Vietoje vynuogių galima patiekti su kriaušėmis, figomis arba obuolių griežinėliais, kurie taip pat puikiai dera su sūriu.
  • Jei neturite česnakinio batono, galima naudoti paprastą bagetę, paskrudintą su alyvuogių aliejumi.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant, sūrį rekomenduojama 30 minučių palaikyti kambario temperatūroje, taip jis geriau išsilydys.
  • Kumpio juosteles dėkite taip, kad jos šiek tiek persiklotų – taip sūris neištekės kepimo metu.
  • Sūrį pjauti reikėtų ne per giliai, kad kepant jis visiškai nesuirtų.
  • Kepimo laiką galima koreguoti pagal savo skonį – ilgiau keptas sūris bus labiau išsilydęs.
  • Patiekalą patiekite iškart iš orkaitės, kol sūris dar karštas ir puikiai teka.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek raudonųjų pipirų dribsnių prieš vyniojant sūrį.
  • Prieš patiekiant, patiekalą galima apšlakstyti medumi ar balzaminiu kremu, kuris suteiks papildomo skonio.
  • Sūrį geriausia kepti specialiame keraminiame indelyje arba ant kepimo popieriaus, kad neprikibtų.

Ingredientai

    • Camembert sūris: 1 vienetas (250 g) 
    • Prosciutto kumpis: 8-10 juostelių 
    • Česnakas: 2-3 skiltelės 
    • Lauro lapas: 1 vienetas 
    • Česnakinis batonas: 1 vienetas 
    • Vynuogės: 100 g 
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas (pasirinktinai bagečių skrudinimui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet paruoškite visus reikalingus ingredientus: supjaustykite česnaką plonais siaudeliais, paruoškite kumpio juosteles.
  3. 3. Ant kepimo popieriaus arba nedidelio kepimo indo paskleiskite kelias Prosciutto kumpio juosteles taip, kad jos šiek tiek persidengtų viena su kita.
  4. 4. Dabar ant kumpio juostelių vidurio padėkite Camembert sūrį.
  5. 5. Peiliu padarykite kelis nedidelius įpjovimus sūrio viršuje, į kuriuos reikės įkišti supjaustytus česnako siaudelius.
  6. 6. Tuomet įsmeikite česnako siaudelius į sūrį per padarytus įpjovimus.
  7. 7. Po to uždėkite lauro lapą ant sūrio viršaus.
  8. 8. Atsargiai apvyniokite sūrį kumpio juostelėmis, uždengdami jį iš visų pusių.
  9. 9. Vėliau kepkite paruoštą sūrį orkaitėje 12-15 minučių, kol kumpis taps traškus, o sūris pradės lydytis.
  10. 10. Kol sūris kepa, supjaustykite bagetę ir paskrudinkite ją orkaitėje arba skrudintuvėje.
  11. 11. Galiausiai nuplaukite vynuoges ir paruoškite patiekimui.
  12. 12. Iškeptą sūrį iš karto patiekite karštą su paskrudinta česnakine bagete ir šviežiomis vynuogėmis.
Keptas Camembert sūris suvyniotas į "Prosciutto" kumpio juosteles
Keptas Camembert sūris suvyniotas į "Prosciutto" kumpio juosteles