Grybų ir vištienos užkandėlė su bemiele sluoksniuota tešla "Buche"

2023-08-03 Autorius oSkanu.lt

Grybų ir vištienos užkandėlė su bemiele sluoksniuota tešla "Buche"
Norėjau paruošti ką nors ganėtinai greito ir labai skanaus, todėl pasinaudojau šiuo "Buche" receptu - sluoksniuotos tešlos krepšelis, pripildytas vištienos ir pievagrybių įdaro. Vyras sakė parašyti į receptų puslapį būtinai, nes jis buvo rezultatu sužavėtas.

Šį receptą jau turiu labai seniai savo užrašuose, bet kiek buvau primiršusi. Net esu pasižymėjusi, kad šį receptą pamačiau IKI receptuose, o jį ruošė Linas Samėnas. Tad ačiū jam už receptą, kuriuo naudojuosi jau daug metų.

Ingredientai

    • sluoksniuotos bemielės tešlos: 500 gramų (2 lakštų po 250 gramų)
    • vištienos filė: 200 gramų
    • pievagrybių: 300 gramų
    • svogūnų: 1 mažo
    • grietinėlės: 450 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čiobrelių
    • peletrūnų
    • aliejaus arba sviesto (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlos lakštus supjaustykite į tris juostas. Kiekvieną juostą supjaustykite dar į tris kvadratėlius.
  2. 2. Tada dėkite į skardą, pateptą riebalais, po du kvadratėlius vieną ant kito.
  3. 3. Likusius 6 kvadratėlius išpjaustykite - palikdami 1 centimetrą kraštines viduryje išpjaukite kvadratinę skylę.
  4. 4. Išpjaustytus kvadratėlius klokite trečiu sluoksniu ant pyragėlių skardoje.
  5. 5. Kepkite pyragėlius 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
  6. 6. Per tą laiką, pasiruoškite įdarą. Ant sviesto arba aliejaus apkepkite susmulkintus svogūnus, apskrudinkite mažyčiais gabaliukais pjaustytą vištieną.
  7. 7. Grybus supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į vištieną, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  8. 8. Užpilkite grietinėle ir troškinkite ant vidutinės kaitros, kol grietinėlė sutirštės (tai įvyks maždaug tuo pat metu, kai iškeps tešlos krepšeliai).
  9. 9. Į lėkštę dėkite krepšelį, į vidų pripilkite įdaro, negailėdami palaistykite padažu ir iškart patiekite. Skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.

Nija

Itin apetitiškai atrodo. Dėkui už receptą. Yra vienas "bet", sluoksniuotoje tešloje palmių riebalai, kurios senai nebeperku. Vis neprisiruošiu pasigaminti tokios tešlos.
Atsakyti
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)