Labai pamėgau užkandžiauti tokius sveikus čipsus žiūrėdamas savo mėgiamiausius serialus. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Tikiuosi, kad labai patiks. :)
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
2. Kale nuplaukite, supjaustykite/suplėšykite pusės delno dydžio gabaliukais, tam naudokite tik pačius lapelius, be kotų/stiebų.
3. Gerai nusausinkite. Labai svarbu nedėti šlapių kopūstų į orkaitę, nes šie kaip mat sutrokš, o ne išdžius. Aš pati darbavausi popieriniu virtuviniu rankšluosčiu, išnaudojau beveik pusę rulono.
4. Tada subarstykite pasirinktus prieskonius, gerai išmaišykite rankomis kartu su aliejumi.
5. Dėkite į kepimo skardą vienu sluoksniu.
6. Kepkite maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo orkaitės karščio palaikymo stabilumo, kol čipsai taps traškūs, bet nesudegę.
7. Ištraukite, nelieskite, atvėsinkite iki galo. Lepinkitės!
8. Rekomendacija: Daugiau traškučių receptų rasite: Traškučiai.
Alma Kairiene
Atsakyti