Autorius apie receptą
Tai ganėtinai greitai pagaminami žuvies piršteliai. Man asmeniškai didžiausias džiaugsmas, kad šiuos žuvų pirštelius su didžiuliu malonumu valgė net ir mano vaikai, kurie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai. Norėčiau, kad jie žuvies valgytų daug dažniau.
Žinoma, patiekti su česnakiniu padažu jie nebebūna tokie sveiki, kaip būtų valgomi vieni, bet kad daug sveikesni bei skanesni nei pirkti žuvų piršteliai tai galiu garantuotai užtikrinti.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Nors recepte minimas otas, galite naudoti bet kokią baltą žuvį: menkę, jūros lydeką ar tilapiją. Svarbu rinktis šviežią ir kokybišką žuvies filė, kuri neturi stipraus žuvies kvapo.
- Jei namuose neturite džiūvėsėlių, puikiai tiks ir susmulkinti sausainiai, sutrinta duona ar net avižiniai dribsniai. Tiems, kas ieško be glitimo alternatyvos, galima naudoti kukurūzų miltus vietoj įprastų kvietinių miltų.
- Padažui taip pat galimos įvairios alternatyvos - vietoje majonezo galite naudoti graikišką jogurtą arba natūralų jogurtą sumaišytą su trupučiu majonezo, kas suteiks lengvesnę ir mažiau kalorišką alternatyvą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Norėdami išgauti tobulą traškumą, prieš kepant žuvies pirštelius, galite juos lengvai apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Taip pat svarbu neperpildyti kepimo skardos – palikite šiek tiek vietos tarp pirštelių, kad jie iškeptų tolygiai ir būtų traškūs iš visų pusių.
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, žuvį galite marinuoti citrinos sultyse su prieskoniais 15-20 minučių prieš gaminimą. Tai padės neutralizuoti bet kokį likusį žuvies kvapą ir suteiks gaivinantį citrusinį poskonį.
- Patiekalą galima ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o prieš patiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje, taip išsaugant traškumą. Tai puikus sprendimas užimtiems tėvams, kurie nori paruošti sveiką ir skanų patiekalą iš anksto.
Atsiliepimai