Lydekos filė tešloje, kepta keptuvėje

2025-04-12 Autorius oSkanu.lt

Lydekos filė tešloje, kepta keptuvėje
Mano šeimoje virtuvėje žuvies patiekalai nėra ganėtinai dažnas svečias. Jos daugiau suvalgome tik švenčių laikotarpiu. Tačiau pastaruoju metu stengiamės ją valgyti bent vieną kartą savaitėje, tačiau tai ne visada pavyksta. Šį kartą receptą televizijos laidoje ir nusprendžiau išmėginti. Patiekalas tikrai nenuvylė, gavosi labai gardūs ir greiti pietūs.

Man asmeniškai labai skanu buvo patiekti su bulvių koše ir mėgstamais padažais, tačiau Jūs galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite lydekos filė, galite naudoti ir kitą baltą žuvį – sterką, menkę, tilapiją ar jūros lydeką. Kiekviena žuvis suteiks patiekalui šiek tiek kitokį skonį, bet gamybos procesas išliks toks pats. 
  • Vietoje įprasto augalinio aliejaus galite naudoti alyvuogių aliejų, kuris suteiks patiekalui Viduržemio jūros regiono prieskonį, arba sviestą, kuris suteiks turtingesnį skonį. Taip pat galima naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų tropinį aromatą. 
  • Į tešlą galite įmaišyti šiek tiek džiovintų žolelių – krapų, petražolių ar kalendaros, kurios suteiks papildomo aromato. Taip pat galite pridėti truputi česnako miltelių ar citrinos žievelės, jei mėgstate ryškesnį skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Vienas svarbiausių šio patiekalo paruošimo aspektų – tinkamas lydekos paruošimas. Įsitikinkite, kad žuvis yra visiškai be ašakų – tai ypač svarbu, jei patiekalą ruošiate vaikams. Lydekos filė gabaliukai turėtų būti vidutinio dydžio – nei per dideli, nei per maži, kad vienodai iškeptų. 
  • Tešla turėtų būti nei per tiršta, nei per skysta. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens; jei per skysta – įberkite dar truputį miltų. Ideali tešlos konsistencija turi būti panaši į grietinę, kad tolygiai apgaubtų žuvies gabalėlius, bet nenubėgtų nuo jų. 
  • Kepant lydekos filė, svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą. Jei aliejus bus per karštas, tešla greitai apskrus, o žuvis viduje liks žalia. Jei per šaltas – tešla sugerkite aliejų ir taps riebi. Optimaliausia temperatūra yra tada, kai įmetus nedidelį tešlos gabalėlį, jis pamažu kyla į paviršių ir aplink jį atsiranda burbuliukai. 

Ingredientai

    • lydekos filė: 300 gramų
    • druska
    • pipirai
    • kiaušinių baltymai: 2 (didesni)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, išmaišykite ir palikite marinuotis maždaug valandai.
  2. 2. Atskirame inde išplakite baltymus su druska. Įpilkite vandens, įberkite miltus, išmaišykite.
  3. 3. Imkite po gabaliuką lydekos filė, apvoliokite kiaušinių baltymuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abejų pusių kol gražiai pagelsta (man kepimas užtruko maždaug 15 minučių).
  4. 4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite. :)