petražolės: 2 šaukštų (arba kitos prieskoninės žolelės)
druska: 1 šaukšto
malti pipirai: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių brokolį vienai minutei įdedame į verdantį vandenį ir išėmusios atvėsinti po šaltu vandeniu.
2. Tuomet susmulkiname. Jei maišysite su cukinija, jos nereikia apvirti, tik sutarkuoti bei nusunkti.
3. Po to sumaišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, sutarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais ir kiaušiniu.
4. Išklojame kepimo skardą su kepimo popieriumi.
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Tada iš pasiruoštos tešlos formuojame vieno šaukšto dydžio cilindro arba kitos norimos formos kepsniukus.
7. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes, kol gražiai paskrunda.
8. Labai tinka patiekti su tzadziki padažu arba padažu, pagamintu iš natūralaus jogurto, sumaišyto su žiupsneliu džiovinto česnako, šaukšteliu citrinos sulčių ir šiek tiek prieskonių (raudonėliu, petražolėmis, krapais, čili milteliais). Taip pat galite rinktis ir kitą savo mėgstamą padažiuką. Skanaus! :)
9. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Laima Sinkevičienė
Atsakyti