Greitai pagaminama rūkytos lašišos ir pupelių užtepėlė be majonezo

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Greitai pagaminama rūkytos lašišos ir pupelių užtepėlė be majonezo
Ieškote greito, bet nepaprastai skanaus užkandžio, kuris nustebintų svečius? Ši rūkytos lašišos ir pupelių užtepėlė – tobulas pasirinkimas! Švelnus rūkytos lašišos skonis puikiai dera su kremiškomis baltomis pupelėmis, o gaivūs žalumynai ir citrinos sultys suteikia šiai užtepėlei nepakartojamo skonio. Skirtingai nuo daugelio tradicinių užtepėlių, ši gaminama be majonezo, todėl yra lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Užtepėlė puikiai tinka patiekti ant skrudintos duonos, šviežios bandelės ar traškių sausainių. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite rūkytos lašišos, galite naudoti rūkytą upėtakį, skumbrę arba net konservuotą tuną. 
  • Baltąsias pupeles galima pakeisti avinžirniais, raudonosiomis pupelėmis arba lęšiais, nors tekstūra šiek tiek skirsis. 
  • Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir rapsų aliejus arba net avokado aliejus. 
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balzamiko actu. 
  • Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti petražoles, baziliką ar kalendrą. 
  • Česnako laiškus galima pakeisti šviežiu česnaku arba svogūnų laiškais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami išgauti geriausią skonį, prieš smulkinimą pupeles nuskalaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte perteklinį skystį iš konservų. Lašišą rekomenduojama padalinti į mažesnius gabalėlius prieš dedant į smulkintuvą – taip ji tolygiau susmulkės. Jei norite kremiškesnės tekstūros, įdėkite šaukštą graikišto jogurto arba kreminio sūrio. Užtepėlė geriausiai išlaikys skonį, jei prieš patiekimą pastovės šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų.

Ingredientai

    • rūkyta lašiša: 100 gramų
    • konservuotos baltosios pupelės: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: pagal skonį
    • pjaustyti švieži krapai
    • pjaustyti česnako laiškai
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame visus ingredientus – rūkytą lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais, nuplauname ir nusausiname krapus bei česnako laiškus.
  2. 2. Konservuotas baltąsias pupeles nuvarvinkite ir praskalaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte konservante esančią druską.
  3. 3. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite paruoštą lašišą, suberkite nusausintas baltąsias pupeles.
  4. 4. Tuomet įdėkite smulkiai supjaustytus krapus ir česnako laiškus.
  5. 5. Supilkite alyvuogių aliejų ir pagal skonį įspauskite šviežių citrinos sulčių.
  6. 6. Pagardinkite druskos žiupsneliu ir maltais juodaisiais pipirais pagal savo skonį.
  7. 7. Viską smulkintuvu apdorosite iki pageidaujamos konsistencijos – galima palikti šiek tiek tekstūros arba sutrinti iki visiškai vientisos masės.
  8. 8. Paruoštą užtepėlę būtina paragauti ir, jei reikia, papildomai pagardinti prieskoniais.
  9. 9. Užtepėlė bus dar skanesnė, jeigu ją laikysime šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
  10. 10. Patiekiant užtepėlę, ją galėsite dekoruoti krapų šakelėmis, citrinos griežinėliu ar juodųjų pipirų žiupsneliu.
Greitai pagaminama rūkytos lašišos ir pupelių užtepėlė be majonezo

Atsakinėjama į Komentarą

Lašišos sriuba arba thai vaikams
(4)
Salotos su konservuotais avinžirniais, feta ir rūkyta lašiša
(1)