Ieškote greito, bet nepaprastai skanaus užkandžio, kuris nustebintų svečius? Ši rūkytos lašišos ir pupelių užtepėlė – tobulas pasirinkimas! Švelnus rūkytos lašišos skonis puikiai dera su kremiškomis baltomis pupelėmis, o gaivūs žalumynai ir citrinos sultys suteikia šiai užtepėlei nepakartojamo skonio. Skirtingai nuo daugelio tradicinių užtepėlių, ši gaminama be majonezo, todėl yra lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Užtepėlė puikiai tinka patiekti ant skrudintos duonos, šviežios bandelės ar traškių sausainių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite rūkytos lašišos, galite naudoti rūkytą upėtakį, skumbrę arba net konservuotą tuną.
- Baltąsias pupeles galima pakeisti avinžirniais, raudonosiomis pupelėmis arba lęšiais, nors tekstūra šiek tiek skirsis.
- Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir rapsų aliejus arba net avokado aliejus.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balzamiko actu.
- Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti petražoles, baziliką ar kalendrą.
- Česnako laiškus galima pakeisti šviežiu česnaku arba svogūnų laiškais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami išgauti geriausią skonį, prieš smulkinimą pupeles nuskalaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte perteklinį skystį iš konservų. Lašišą rekomenduojama padalinti į mažesnius gabalėlius prieš dedant į smulkintuvą – taip ji tolygiau susmulkės. Jei norite kremiškesnės tekstūros, įdėkite šaukštą graikišto jogurto arba kreminio sūrio. Užtepėlė geriausiai išlaikys skonį, jei prieš patiekimą pastovės šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų.
Atsakinėjama į Komentarą