Moliūginiai Sushi kitaip - su varškės sūriu, avokadu ir lašiša 🥢

2024-10-25 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Moliūginiai Sushi kitaip - su varškės sūriu, avokadu ir lašiša 🥢
„Moliūginiai Sushi kitaip - su varškės sūriu, avokadu ir lašiša“ – tai neįprastas, tačiau labai sveikas ir maistingas patiekalas, kuris taps jūsų nauju mėgstamu užkandžiu. Šiame recepte pagrindinį vaidmenį atlieka moliūgas, kuris yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač vitamino A, stiprinančio imuninę sistemą ir saugančio regėjimą. Be to, moliūge gausu skaidulų, kurios padeda virškinimui ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Šis patiekalas yra sveikas užkandis, puikiai tinkantis tiems, kas ieško maistingų, bet lengvų variantų. Tepamas varškės sūris ir lašiša suteikia baltymų, o avokadas praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Tepamas varškės sūris gali būti pakeistas į grietinėlės sūrį arba natūralų graikišką jogurtą.
  • Avokadas gali būti keičiamas agurku ar paprika, siekiant lengvesnio, bet vis dar traškaus įdaro.
  • Lašiša tinka pakeisti į rūkytą upėtakį ar net jūros dumblių lapelius, jei siekiama vegetariško varianto.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami lengvai supjaustyti moliūgą plonomis juostelėmis, naudokite daržovių skustuką – tai padės išgauti tolygius ir lengvai suvyniojamus sluoksnius.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis patiekalas yra itin turtingas maistinėmis medžiagomis. Moliūgas prisideda prie organizmo apsaugos nuo laisvųjų radikalų dėl antioksidantų gausos, o lašiša suteikia omega-3 riebalų rūgščių, kurios svarbios širdies sveikatai. Vis dėlto, patiekalą reikėtų vartoti saikingai, jei stebite druskos kiekį, nes rūkyta lašiša gali turėti didesnį druskos kiekį.

Kalorijos

  • Viso: apie 300 kcal
  • Porcijoje: apie 150 kcal 

Ingredientai

    • Moliūgas: 100 g
    • Tepamas varškės sūris: 50 g
    • Avokadas: 1/2 vnt.
    • Rūkyta lašiša: 50 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Naudodami daržovių skustuką, supjaustykite moliūgą plonomis juostelėmis.
  2. 2. Kiekvieną moliūgo juostelę ištepkite plonu tepamo varškės sūrio sluoksniu, kad suteiktumėte kremiškumo.
  3. 3. Avokadą nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite ant moliūgo.
  4. 4. Ant avokado uždėkite rūkyto lašišos gabalėlį.
  5. 5. Atsargiai susukite viską į mažus suši ritinėlius.
  6. 6. Patiekite iš karto arba trumpam laikykite šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
  7. 7. Santrauka: „Moliūginiai Sushi kitaip - su varškės sūriu, avokadu ir lašiša“ yra gaivus ir sveikas užkandis, lengvai paruošiamas vos per kelias minutes. Šis receptas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams dienos metu, praturtindamas racioną vertingomis maistinėmis medžiagomis.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)
Orkaitėje kepta lašiša su keptomis daržovėmis
(1)
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)