Labai greitai ir nesudėtingai pagaminami, tobulai tinkantys vakarienei tarsi restorane, pavyks net virtuvės naujokams. Šitaip orkaitėje iškepti lašišos kepsniai būna minkšti ir sultingi, jiems reikia visai nedaug ingredientų.
Ingredientai
lašišos filė: ~500 gramų
kreminis sūris: 100 gramų
špinatai: 1 saujos (arba krapai ar kiti žalumynai)
druska
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišą nuplauname, nusausiname, perpjauname į 4 vienodo dydžio dalis.
2. Tada sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, odele į apačią.
3. Nuplautus špinatų lapus gerai nusausiname, smulkiai supjaustome. Sumaišome su kreminiu sūreliu, pagardiname druska bei pipirais. Jei naudojamas sūrelis sūresnis, papildomai druskos galima visai nedėti.
5. Galiausiai lašišą kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas su vėjeliu) maždaug 10-12 minučių, kol lašiša pilnai iškepa. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo Jūsų orkaitės ir lašišos gabaliukų storio.
6. Patiekiame ir skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Milda
Vienas geriausių kada mėgintų lašišos receptų tai tikrai! :)
Atsakyti
Milda
Atsakyti