Burokėlių salotos su lašiša

2024-12-09 Autorius Sveikas meniu

Burokėlių salotos su lašiša
Šios burokėlių salotos su lašiša yra lengvas, gaivus ir spalvingas pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Švelnus burokėlių saldumas puikiai dera su lašišos sūrumu, o jogurtas ir garstyčios suteikia kremiškumo bei pikantiškumo, citrinos sultys ir svogūnų laiškai prideda šviežumo. 

Ryškios spalvos ir subtilus skonis šį patiekalą daro puikiu pasirinkimu vaišių stalui. Jis ne tik vizualiai praturtina stalą, bet ir nustebina gurmanišku deriniu.

Šis receptas – tai greitas ir lengvas būdas išnaudoti burokėlių bei lašišos derinį, kuris garantuotai paliks įspūdį.

Redaktorės Vaidos komentaras - šį derinį galima patiekti ne tik kaip salotas, tai taip pat gali būti puikus užkandis -  užtepkite ant skrudintos duonelės ar krekerių ir pabarstykite smulkintais žalumynais. 

Ingredientai

    • Burokėliai: 2 vnt (virti)
    • Lašiša: 50 g (sūdyta arba rūkyta)
    • Mėlynasis svogūnas: 0,5 vnt.
    • Svogūnų laiškai: pora žiupsnių
    • Citrinos sultys: šlakelis
    • Pipirai: pagal skonį
    • Graikiškas jogurtas: 1 arb. š.
    • Garstyčios: 1 arb. š. (švelnios)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlius supjaustyti mažais gabalėliais ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Lašišą susmulkinti ir sudėti prie burokėlio.
  3. 3. Svogūną ir svogūnų laiškus labai smulkiai sukapoti ir sudėti prie burokėlių.
  4. 4. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
  5. 5. Sudėti graikišką jogurtą ir garstyčias.
  6. 6. Pagardinti pipirais ir gerai viską išmaišyti.
  7. 7. Jeigu trūksta, galima papildomai įberti šiek tiek druskos.
Recepto autorius Sveikas meniu

Atsakinėjama į Komentarą

Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu
(1)