Rudųjų ryžių ir lašišos salotos

Šį nuostabų salotų su lašiša radau vienoje iš savo mėgiamiausių receptu knygų. Tik jame autorė siūlo jas gaminti su raudonais ryžiais. Bet šį kartą aš tokių namuose neturėjau, o iki parduotuvės eiti labai tingėjau, tai gaminau jas su rudaisiais ryžiais. Esu tikra, kad skonio prasme net pavyko skaniau. Tai viena iš tokių idėjų, kai iš visai nedidelio kiekio žuvies, pasiruošus salotas, gali sočiai pavalgyti 2 asmenys.

Ingredientai

    • rudieji ryžiai: 100 gramų
    • lašišos filė: 300 gramų
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • imbiero šaknis: 1 centimetro gabaliuko
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • sezamo sėklos (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos filė perpjaukite pusiau.
  2. 2. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite šiek tiek pasimarinuoti (~15 minučių).
  3. 3. Po to žuvį kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
  4. 4. Ruduosius ryžius suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 25 minutes.
  5. 5. Tada agurką supjaustykite pusžiedžiais, svogūną nulupkite ir taip pat supjaustykite pusžiedžiais.
  6. 6. Sumaišykite su virtais ryžiais.
  7. 7. Dubenėlyje sumaišykite sutarkuotą imbierą, medų (jeigu labai kietas, jį šiek tiek pašildykite), sojų padažą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
  8. 8. Padažą gerai išmaišykite, kol taps vientisos konsistencijos.
  9. 9. Iškeptą lašišą paskirstykite gabaliukais ir dėkite ant ryžių.
  10. 10. Apšlakstykite padažu.
  11. 11. Jei salotas gardinsite sezamo sėklomis, jas šiek tiek pakepiname sausoje keptuvėje. Patiekite ir skanaukite!
  12. patiekta mišrainė su lašiša
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau lašišos salotų receptų rasite: Lašišos salotos.
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)