Ant grotelių kepta lašiša su voveraitėmis ir žolelių padažu

2023-09-03 Autorius oSkanu.lt

Ant grotelių kepta lašiša su voveraitėmis ir žolelių padažu
Dar vienas nuostabus vasariškas grilio receptas. Pagal originalų receptą, voveraitės turėtų būti sumautos ant medinių iešmelių ir taip pat iškeptos ant grotelių, bet aš pabijojau, nes jos būna tokios trapios... Tad šį kartą patroškinau keptuvėje su tuo pačiu padažiuku, kuriuo įdaryti ir lašišos kepsneliai. Receptas tikrai pateko į mano favoritus, dar tikrai kartosiu ne vieną kartą! Drąsiai dalinuosi, kad pasilepintumėte nuostabiu patiekalu!

Ingredientai

    • lašišos kepsnelių: 2
    • česnako: 2 skiltelių
    • petražolių: pluoštelio
    • žemės riešutų: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju sūdytus)
    • tarkuoto parmezano sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus: 60 mililitrų
    • voveraičių: 500 mililitrų
    • sviesto: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia riešutus kaitinkite sausoje keptuvėje nuolatos maišydami. Kai tik pajusite, kad riešutai ėmė skleisti aromatą, iškart nukelkite nuo kaitros.
  2. 2. Blenderiu sutrinkite petražoles, riešutus, alyvuogių aliejų ir vieną skiltelę česnako.
  3. 3. Tuomet padažą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite tarkuotą parmezaną.
  4. 4. Lašišos kepsneliuose padarykite po dvi įpjovas ir atsargiai prikimškite po šaukštelį padažo.
  5. 5. Lašišos odeles patepkite aliejumi ir dėkite oda į apačią ant grotelių.
  6. 6. Kepkite maždaug 15 minučių ant grilio.
  7. 7. Tuomet pagardinkite kepsnelius druska, šviežiai maltais pipirais ir papuoškite citrinos gabaliuku.
  8. 8. Voveraites apkepinkite ant trupučio sviesto, įmeskite kapotą skiltelę česnako.
  9. 9. Pabaigoje sudėkite likusį žolelių padažą ir dar truputį patroškinkite.
  10. 10. Patiekite iškeptą lašišą su voveraitėmis ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Teriyaki lašišos dubenėlis
(1)