Cukinijų vyniotinis su lašiša

2018-09-07 Autorius Virtuvė žaliems

Cukinijų vyniotinis su lašiša
Cukinijų vyniotinis su lašiša – tai išskirtinis patiekalas, kuriame susilieja sveikumas ir gurmaniškas skonis. Šio vyniotinio pagrindas yra paruoštas iš tarkuotų cukinijų, miltų ir kiaušinių – tešla iškepama kaip lengvas, elastingas lavašas. Šis cukinijų lavašas yra lengvas ir švelnus, tačiau pakankamai tvirtas, kad išlaikytų lašišos įdarą. Tai sveikas užkandis ar lengvas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai progai.

Redakcijos komentaras - įdarui vietoj grietinės galima naudoti maskarponės sūrį. Atkreipti dėmesį, kad tuomet įdaras taps kiek kaloringesnis ir riebesnis. Taip pat įdarui pagardinti galima panaudoti ir smulkintus kaparėlius, kapotus krapus, vietoj lašišos tinka kumpio gabalėliai.

Daugiau receptų su lašiša galite rasti čia.
Daugiau idėjų užkandžiams galite rasti čia

Ingredientai

    Tešlai:
    • Cukinijos: 400 gr.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Miltai: 50 gr.
    • Kepimo milteliai: 1 arb.š.
    • Grietinė: 1 valg.š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Įdarui:
    • Varškė: 120 gr.
    • Grietinė: 1 valg.š. 
    • Lašiša: 200 gr. (sūdyta ar rūkyta)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukinijas sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai sukapoti. Daržoves apkepti įkaitintoje keptuvėje tiek, kad išgaruotų iš cukinijų išsiskyręs skystis. Tuomet daržoves atidėti ir leisti atvėsti.
  2. 2. Į dubenį sudėti kiaušinių trynius (baltymus atidėti į kitą dubenį, jų prireiks). Prie trynių dėti grietinę, berti miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus. Išmaišyti.
  3. 3. Į dubenį su miltų mase sudėti keptas cukinijas. Dar kartą išmaišyti.
  4. 4. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. 5. Didesnę kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą tešlą. išlyginti paviršių ir dėti kepti į iki 180C įkaitintą orkaite. Kepti apie 15min. Kai iškeps, dar karštą susukti į vyniotinį ir palikti atvėsti.
  6. 6. Kol cukinijų suktinukas vėsta, pasiruošti įdarą – varškę bei grietinę sutrinti iki vientisos masės. Pagardiname druska.
  7. 7. Atvynioti cukinijų lakštą ir ant jo viso, paliekant 1cm kraštą, tepti varškės masę. Tuomet išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti standų vyniotinį. Vyniotinį perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms. Supjaustyti prieš patiekiant.
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Užkandžių tortas
(4)