Varškės ir cukinijų kepsneliai su lašiša orkaitėje

2021-11-10 Autorius oSkanu.lt

Varškės ir cukinijų kepsneliai su lašiša orkaitėje
Minkšti, labai sultingi ir itin skanūs cukinijų kepsneliai su varške ir lašiša. Jie yra gaminami be kvietinių miltų, tad puikiai tinka ir vengiantiems glitimo. Kepami orkaitėje, todėl į save "neprigers" papildomų riebalų, taip pat nereikės sukiotis prie keptuvės. Būtinai rekomenduoju pamėginti!🙂

Ingredientai

    • varškė: 450 gramų (naudoju sausesnę)
    • cukinijos: 200 gramų (nuspaudus liko ~140 gramų)
    • kiaušiniai: 2 M dydžio
    • avižiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu (~80 gramų)
    • sūdyta / rūkyta / šviežia lašiša: ~60 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės (arba ketvirtadalio arbatinio šaukštelio česnako granulių)
    • krapai: 1 saujelės (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuojame stambia tarka. Jei naudosite jauną cukiniją, galite tarkuoti su visa žieve. Jeigu naudosite peraugusią, žievę nulupame bei išimame sėklas.
  2. 2. Cukinijos tarkius pabarstome druska, permaišome ir paliekame maždaug 10 minučių pastovėti. Druska padeda ištraukti vandens perteklių iš cukinijos, kad kepami kepsneliai nepavandenytų.
  3. 3. Lašišą supjaustome kuo smulkesniais, maždaug 0.5x0.5 centimetro kubeliais.
  4. 4. Cukiniją labai gerai nuspaudžiame. Mano nuspaustų tarkių svoris buvo maždaug 140 gramų. Jis gali būti kiek mažesnis arba didesnis, priklausomai nuo turimos cukinijos vandeningumo.
  5. 5. Cukiniją išmaišome su varške ir lašiša. Įmušame kiaušinius, beriame miltus, susmulkintus krapus, taip pat įspaudžiame česnaką. Kruopščiai išmaišome.
  6. 6. Drėgnais delnais formuojame kepsnelius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Jeigu formuojama masė atrodo pernelyg drėgna, galite papildomai įberti dar šiek tiek avižinių miltų. Tikslus jų kiekis priklausys nuo cukinijos nuspaudimo ir varškės drėgnumo.
  7. 7. Dedame kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę maždaug 20 minučių.
  8. 8. Kepimo skardą išimame iš orkaitės ir paliekame dar maždaug 5 minutes sutvirtėti.
  9. 9. Patiekiame su šviežiais agurkėliais! Skanaujame!
  10. 10. Patarimas: Itin svarbu tinkamai nuspausti cukiniją, kitaip kepsneliai bus pernelyg drėgni ir kepdami gali ištęžti.
  11. 11. Patarimas: Svarbu cukinijų kepsnelius sudėti į jau įkaitusią orkaitę.
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau cukinijų kepsnelių receptų rasite: Cukinijų kepsneliai.
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas
(2)