Makaronai su lašiša, krevetėmis ir grietinėle

2024-10-24 Autorius mitybosdienorastis

Makaronai su lašiša, krevetėmis ir grietinėle
Makaronai su lašiša, krevetėmis ir grietinėle – tai greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei. Švieži česnakai ir svogūnai suteikia subtilaus aromato, o krevetės ir lašiša praturtina patiekalą jūros gėrybių skoniu. Grietinėlės padažas kartu su makaronų nuoviru sukuria švelnią, tirštą tekstūrą, kuri puikiai apgaubia makaronus. Kietasis sūris suteikia šiek tiek sūrumo ir dar daugiau skonio, o petražolės prideda gaivumo. Tai sotus ir gardus patiekalas, kuris patiks tiek jūros gėrybių mėgėjams, tiek makaronų entuziastams.

Redaktorės Vaidos komentaras - recepte naudojamos ir krevetės, ir lašiša, tačiau bus ne mažiau skanu, jeigu šiam patiekalui paruošti tik naudosite vieną iš šių ingredientų. 

Ingredientai

    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: kelios skiltelės
    • Ghee sviestas: kepimui
    • Lašiša: 200 g
    • Karališkos krevetės: ~200 g
    • Druska: pagal skonį
    • Citrinpipiriai: pagal skonį
    • Bazilikai: pagal skonį
    • Grietinėlė: 200 ml
    • Makaronai-lizdai: ~200 g
    • Kietasis sūris: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Susmulkinti česnaką ir svogūną ir apkepinti keptuvėje su truputėliu aliejaus.
  2. 2. Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais, krevetes išvalyti ir viską sudėti į keptuvę prie svogūnų.
  3. 3. Petražoles smulkiai sukapoti ir taip pat sudėti į keptuvę. Berti prieskonius, viską išmaišyti ir apkepti vis pamaišant.
  4. 4. Tuo pačiu metu išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Baigiant virti nusemti 4-5 valg. š. vandens ir įpilti į keptuvę.
  5. 5. Į keptuvę pilti grietinėlę ir pakaitinti iki kol beveik užverda, sudėti išvirusius makaronus, pabarstyti kietuoju sūriu ir viską išmaišyti.
  6. 6. Patiekti ir skanauti!
Makaronai su lašiša, krevetėmis ir grietinėle
Recepto autorius mitybosdienorastis
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
(1)