Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu

2022-06-30 Autorius Skanauk su Aušra

Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Kepta lašiša tikriausiai daugeliui yra pabodusi. Man pačiai irgi, nors tuo pačiu tai pati skaniausia žuvis. Atrodo, kad visi marinatai, padažai jau išmėginti. Todėl sugalvojau pasiruošti avokadų padažą, kuris labai tinka prie šios žuvies.

Norėjau, kad jame būtų tiek rūgštumo, tiek saldumo. Padažo tirštumą galite reguliuoti pagal save įpildami mažiau arba daugiau vandens.

Lašišą patiekiau su rudaisiais ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis. Jas išviriau ant garų. Tiksliau į paprastą puodą įstačiau garų sietelį. Žinoma, Jūs galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą

Ingredientai

    • lašišos filė: ~450-500 gramų (supjaustome į kelis gabaliukus)
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    Avokadų padažui:
    • prinokę avokadai: 1 didesnio
    • graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1-3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • klevų sirupas: 1 arbatinio šaukštelio (arba skystas medus)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir pipirais.
  2. 2. Palaikome kambario temperatūroje maždaug 15-20 minučių.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  4. 4. Sudedame lašišą ir apkepame iš abiejų pusių, taip pat iš šonų. Iš viso kepimas turėtų trukti neilgiau kaip 5-6 minutes.
  5. 5. Avokadų padažas: Maisto smulkintuvu sutriname visus padažo ingredientus. Jo tirštumą reguliuojame pagal savo norus.
  6. avokadų padažas prie žuvies - lašišos
  7. 6. Keptą lašišą patiekiame su avokadų padažu ir pasirinktu garnyru. Skanaujame!
  8. keptuvėje kepta lašiša su avokadų padažu
Teriyaki lašišos dubenėlis
(1)
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)