Iš visų žuvies rūšių, aš labiausiai mėgstu pasirinkti lašišą. Ji yra ne tik nuostabaus skonio, bet iš jos įmanoma visai nesunkiai pasigaminti įvairiausių skanių patiekalų.
Šiandien nusprendžiau pagaminti lašišą labai gardžiame grietinėlės padaže. Toks gal ir ne visiškai kasdieniškas patiekalas (bent jau man pačiai), bet kartu ir ganėtinai greitai pagaminamas. Padažo šiame patiekale nei per daug, nei per mažai, tiesiog idealiai. Aš į jį dar pridėjau špinatų bei vyšninių pomidorų. Kadangi tokios daržovės itin greitai tyžta, tai jas troškinau labai trumpai.
Norint, kad padažas būtų tirštesnis, aš naudoju šiek tiek kukurūzų krakmolo. Jo negalima berti tiesiai į padažą, privalu sumaišyti su vandeniu. Esu bandžiusi tokį padažą pagaminti ir be krakmolo. Jis gavosi tiesiog skystesnis. Man, pačiai asmeniškai, labiau patiko tirštesnis.
Kadangi mano padaže yra net dviejų rūšių daržovės, tai
garnyrui išsikepiau tik bulvių. Jas kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, tik apibarsčiusi druska ir pipirais bei apšlaksčiusi aliejumi. Kepiau maždaug pusvalandį.