Visai neseniai skundžiausi, gamindama
keptą menkę su riešutais, kad parduotuvėje šalia ne visai gausi žuvies pasiūla, o šiandien nuvažiavusi pas juos radau atvirkščiai - tiek įvairiausios žuvies, nors vežimu vežk. Ir šį kartą labai sunkiai apsisprendžiau, kurią gi vis dėlto rinktis. Kadangi pirmą kartą pavyko vienoje vietoje atrasti visus žuvų troškinio komponentus - šviežios kefalės, plekšnių, lašišos ir krevečių - tai jas visas ir paėmiau. Be to, Boullabaisse norėjau pagaminti jau labai seniai, bet vis neprisiruošdavau. O dabar atėjo eilė. Galiu tik pasakyti, kad reikejo išmėginti anksčiau, nes skonis puikus.
Ir dar vienas įdomus dalykas, kuriuo be galo didžiuojuosi ir džiaugiuosi - kefalę pirkau ir gaminau pirmą kartą gyvenime. Gavau didžiulę, beveik kilogramą sveriančią žuvį su visa galva... Pradžioje kiek baiminausi, kaip gi ją reikės išdarinėti, bet su visagalio Youtube pagalba pavyko visai nesunkiai - tarsi profesionalė išdarinėjau žuvį ir išėmiau filė. :)
Atsakinėjama į Komentarą