Seliava tikrai labai gardi žuvis, kurią galima sugauti ir mūsų ežeruose. Jei tik turite pažįstamų žvejų, tai būtinai paprašykite, kad jie Jums jos pagautų ir padovanotų. Na, arba galite nusipirkti ir tada išmėginti šį labai gerą receptą.:)
Ingredientai
seliavų: 1 kilogramo
aliejaus: pagal skonį
miltų: pagal skonį
pipirų: pagal skonį
druskos: pagal skonį
citrinų: 1
svogūnai: 2 (supjaustome pusžiedžiais)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išdarinėtą seliavą gerai išplaukite ir nusausinkite.
2. Tada pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais bei apvoliokite miltuose.
3. Aliejų įkaitinkite keptuvėje.
4. Kepkite žuvį keptuvėje, kol gražiai apgels (kiekvieną pusę po maždaug 3-4 minutes).
5. Po to iškeptas seliavas sudėkite į žuviai skirtą pusdubenį ir papuoškite citrinų skiltelėmis ir aliejuje pakepintais svogūnų pusžiedžiais.
6. Labai skanu patiekti su keptomis bulvytėmis fri ir daržovių salotomis. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.