Šitaip marinuota skumbrė su juoda arbata ir svogūnų lukštais gaunasi tikrai ypatinga ir labai gardi. Mūsų šeimai, kaip žuvies mylėtojams, tai buvo tikrų tikriausias atradimas. Esu tikra, kad būtent šitaip skumbrę gaminsiu dar ne vieną kartą.
Aš šį kartą gamindama viriau iš dviejų normų ir juo užpyliau 4 skumbres.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje juodosios birios arbatos galite naudoti Earl Grey arbatą, kuri suteiks citrusinių bergamotės natas.
- Jei neturite pakankamai svogūnų lukštų, galite panaudoti šalotinių svogūnų arba raudonųjų svogūnų lukštus, kurie suteiks dar intensyvesnę spalvą.
- Į marinatą galite įdėti lauro lapų (2-3 vnt.) arba kelis gvazdikėlius papildomam aromatui.
- Vietoje paprastų juodųjų pipirų galima naudoti žaliuosius arba rausvuosius pipirus, kurie suteiks švelnesnį, bet išraiškingesnį skonį.
- Cukrų galima pakeisti medumi (2 valgomaisiais šaukštais) arba klevų sirupu, kuris suteiks kitokį saldumą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš marinuojant skumbrę, galite ją lengvai įpjauti išilgai per vidurį – taip marinatas geriau įsigers į žuvies mėsą.
- Marinato atvėsinimas yra būtinas, nes užpylus karštu marinatu žuvis iš dalies išvirs ir praras savo tekstūrą.
- Jei norite intensyvesnio skonio, prieš marinuojant galite skumbrę patepti trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus.
- Marinuotą skumbrę geriausia laikyti stikliniame inde, nes plastikinis gali sugerti kvapus ir vėliau juos perduoti kitiems maisto produktams.
- Šį patiekalą galima ruošti iš anksto – kuo ilgiau skumbrė marinuojasi, tuo geresnį skonį įgauna.