Toks keptos menkės pomidorų padaže receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl fantastiško skonio, tobulo aromato, bet ir dėl tikrai paprasto paruošimo, kuris pavyks net ir virtuvės naujokams. Idealiai tiek romantiškai vakarienei, tiek patiekti švenčių metu.
Aš šiam patiekalui visada naudoju menkę, su kita žuvimi dar nesu išmėginusi, bet esu tikra, kad viskas pavyktų taip pat puikiai, jei naudosite kitą balta žuvį, kaip
jūros lydeką,
doradą ar
sterką.
Vyšniniai pomidorai šiam padažui tinka tiesiog fantastiškai gerai, dėl savo švelnaus saldžiarūgščio skonio, bet juos drąsiai galima pakeisti ir paprastais pomidorais - neluptus supjaustome kubeliais. Naudojant įprastus pomidorus gali norėtis įpilti daugiau citrinos sulčių ir įberti cukraus, nes jų skonis mažiau intensyvus (ypatingai jei gaminate žiemos sezonu). Galima naudoti ir susmulkintus konservuotus pomidorus savo sultyse, tik jų atvejų citrinos sulčių (arba acto nededame) ir padažą pagardiname žiupsneliu cukraus, nes konservuoti pomidorai dažniausiai iš savęs būna rūgštesni.
Tokią žuvį galima patiekti tiekti visiškai vieną, bet puikiai tinka ir su virtais ryžiais ar kitu pamėgstu
garnyru.
Raimonda
Atsakyti