Nors įprastai aš ruošiu paelją su vištiena ir krevetėmis, šį kartą norėjau ištuštinti šaldymo kamerą, kurioje jau senokai gulėjo krevetės ir šaldytų daržovių pakelis. Ir prisiminiau vieną seną, bet labai receptą, tokį dar beveik iš studentiškų laikų, kai gamindavome tokius troškinius a la paelja iš šaldytos žuvies ir šaldytų daržovių. Tik šį kartą patobulinau su jūros gėrybėmis. Buvo tikrai labai skanu. Pamėginkite ir Jūs tokį paruošimo variantą! :)
1. Pirmiausia žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, žuvies prieskoniais (jeigu norisi) ir pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių. Palikite pasimarinuoti.
2. Didelėje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kubeliais smulkintus svogūnus ir česnakus.
3. Tuomet sudėkite žuvį pjaustytą gabaliukais ir šiek tiek apkepkite.
4. Suberkite žiedeliais pjaustytus salierus ir šaldytas daržoves, dar po minutėlės - suberkite ryžius ir viską užpilkite sultiniu.
5. Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Uždenkite, primažinkite kaitrą ir troškinkite maždaug 20 minučių.
6. Per tą laiką apvirkite krevetes - mažame puodelyje užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite krevetes, truputį krapų ir šlakelį citrinos sulčių.
7. Pavirkite 5 minutes ir nupilkite krevetes į sietelį. Galite naudoti ir kitokių jūros gėrybių mišinį, pvz. midijas, šviežius arba šaldytus kalmarus ir kt.
8. Kai jau ryžiai sugers visą sultinį ir bus minkšti, įmaišykite krevetes ir patiekite su citrinos griežinėliu.
9. Galite papuošti žaliosiomis arba juodosiomis alyvuogėmis.