Paelja su saliamiu, vištiena, krevetėmis ir daržovėmis

2023-07-24 Autorius oSkanu.lt

Paelja su saliamiu, vištiena, krevetėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą

Šiandien noriu parodyti kaip aš ruošiu paelją (paeliją) su saliami dešra, vištiena, krevetėmis ir daržovėmis. Man kol kas šis receptas pats geriausias, nes visada pavyksta. Tikrai rekomenduoju ir Jums išmėginti, jeigu esate didžiulis jūros gėrybių mėgėjas kaip ir aš. Šis patiekalas yra vertas visų pačių didžiausių pagyrų, tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti. Nusivylusių nebus! 

Ingredientai

    • vištienos filė: 300 gramų
    • saliami dešros: 100 gramų
    • česnako: 5 skiltelių
    • pomidorų: 2
    • svogūnų: 1
    • paprikų: 1
    • šaldytų žirnelių: 100 gramų
    • ryžių: 300 gramų
    • balto vyno: 250 mililitrų
    • paukštienos sultinio: 750 mililitrų
    • krevečių: 200 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šafrano
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepinkite vištieną, supjaustytą kubeliais.
  2. 2. Po to sudėkite saliamio bei svogūno kubelius, apkepinkite.
  3. 3. Įmaišykite susmulkintas paprikas ir pomidorus.
  4. 4. Tuomet suberkite ryžius, išmaišykite bei užpilkite vynu. Kepkite, kol vynas šiek tiek išgaruos. Paskui supilkite sultinį. Pagardinkite druska, pipirais ir vandenyje išmaišytu šafranu. Suberkite žirnelius bei kapotą česnaką.
  5. 5. Tada uždenkite bei troškinkite ant nedidelės ugnies, kol ryžiai sugers visą sultinį bei taps minkšti. Pabaigoje įmaišykite virtas krevetes. Skanaukite!

Atsiliepimai

Risotto su jūros gėrybėmis
(1)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Midijos alaus padaže
(2)