Greitos salotos su česnakinėmis krevetėmis, avokadais ir vyšniniais pomidorais

Autorius apie receptą

Kai jau už lango orai gerėja ir norisi pradėt skaičiuoti savo kalorijas, tai šios salotos su krevetėmis, avokadais, daržovėmis ir vyšniniais pomidorais pats tas. Taip pat didelis džiaugsmas, kad jos yra pagaminamos itin greitai, tad turėsite daugiau laiko sau.

Beje neseniai rodžiau kaip paruošti šias salotas su krevetėmis ir Jūs jas labai gyrėte:
- cezario salotos su krevetėmis;
- salotos su krevetėmis, pomidorais ir padažu;
- kiniškos salotos su krevetėmis;

O dabar einame prie gamybos!

Ingredientai

    • salotos: 1 saujos
    • trumpavaisiai agurkai: 1-2
    • avokadai: 1 (mažo)
    • vyšniniai pomidorai: kelių
    • ridikėliai: poros
    • smidrai: kelių
    • tigrinės krevetės: 100 gramų 
    • česnakas
    • laiškinis česnakas (arba kitos žolelės)
    • parmezano sūris
    • citrinos: 1 (arba laimo vaisius)
    • ghi sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname keptuvę ir ant nedidelio kiekio ghi sviesto pakepame susmulkintą česnaką su krevetėmis, maždaug 1-2 minutes. Atidedame.
  2. 2. Tada į tą pačia keptuvę suberiame smidrų stiebelius ir kelias minutes pakepame.
  3. 3. Į lėkštes dedame salotas, supjaustytas likusias daržoves, padaliname krevetes ir smidrus, dedame kelias drožles parmezano sūrio, beriame žolelių ir viską užspaudžiame citrinos arba laimo sultimis. Lepinamės!

Atsiliepimai

Marinuoti aštuonkojai
(1)
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Risotto su jūros gėrybėmis
(1)