Kuskuso salotos su krevetėmis, migdolais, razinomis ir džiovintais abrikosais

Autorius apie receptą

Kuskuso kruopos nėra labai populiarios Lietuvoje, o visai be reikalo, nes jos itin vertingos, greit paruošiamos ir gali būti derinamos su įvairiausiais ingredientais. Šį kartą suderinau jas su krevetėmis, kurias tiesiog dievinu.

Ingredientai

    • šviežios krevetės: 100 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • paprika ir grūsta čili paprika: žiupsnelio
    • kuskusas: 130 gramų
    • razinos: 30 gramų
    • golden razinos: 30 gramų
    • džiovinti abrikosai: 15 gramų
    • migdolai: 30 gramų
    • konservuoti avinžirniai: 100 gramų
    • šviežios petražolės: 1 saujelės
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes pagardiname paprikomis, druska, juodaisiais pipirais, išmaišome bei atidedame į šalį.
  2. 2. Tuomet įkaitiname aliejų keptuvėje bei sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Kepame, kol svogūnas bus iškepęs. Po to sudedame krevetes bei kepame keletą minučių.
  3. 3. Kuskusą paruošiame pagal instrukcijas nurodytas jų ant pakelio.
  4. 4. Tada į dubenį suberiame iškeptas krevetes su svogūnais, kuskusą, razinas, kubeliais supjaustytus abrikosus, pasmulkintus migdolų riešutus, konservuotus avinžirnius ir smulkiai supjaustytas petražoles, viską pagardiname druska, juodaisiais pipirais, įpilame alyvuogių aliejaus bei gerai išmaišome. Skanaujame!
  5. krevečių salotos su kuskusu ir konservuotais avinžirniais

Atsiliepimai

Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)
Salotos su aviena
(1)