Vynuogių, obuolių ir vištienos salotos su užpilu

Autorius apie receptą

Vis galvojau ką čia naujo pagaminus su obuoliais, bet ne įprastus patiekalus - pyragą ar obuolienę, o kažką visai naujo.

Tada prisiminiau, kad buvau užsirašiusi receptą, kurį norėjau išmėginti, tai salotos su vištiena ir obuoliais.  

Tikslios proporcijos šiame recepte tikrai nėra labai svarbu, galite improvizuoti, bet surašiau viską, kaip naudojau aš. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 0,5 (virtos arba keptos)
    • obuoliai: 0,5
    • saliero stiebai: 1
    • besėklės vynuogės: 100 gramų
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • graikiniai riešutai: 75 gramų
    Užpilui:
    • obuolių sidro actas: 2 šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
    • Dižono garstyčios: 1 šaukšto
    • aliejus: 4 šaukštų
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolį, svogūną ir vištieną (virtą arba keptą) supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tada saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, o vynuoges tiesiog perpus.
  3. 3. Tuomet visus salotų ingredientus susluoksniuokite lėkštėje.
  4. 4. Užpilas: Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje iki vientisos masės.
  5. 5. Patiekdami užpilu pašlakstykite salotas ir išmaišykite. Patiekiame iškart, nieko nelaukdami. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.

Atsiliepimai

Rizotas - risotto su vištiena ir moliūgu
(1)
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)